De Havenkom vernieuwd

Bij het maken van de Visie 2040 voor Haven in 2019, zeiden veel Havenaren over de Havenkom: je kan het water nauwelijks ‘beleven’, het gebied buiten de terrassen is niet echt een plek om te verblijven en te recreëren, er zijn veel stenen en weinig groen, en de uitstraling van de gebouwen en terrassen kan eigentijdser. Daar is naar geluisterd.

In de Visie 2040 speelt de Havenkom namelijk een belangrijke rol in de vernieuwing. Het is een plek waar veel Havenaren en andere Almeerders met plezier komen. De nieuwe inrichting van de Havenkom heeft daarom prioriteit gekregen. De Havenkom en de nieuwbouw voor De Meergronden zijn twee grote investeringen in ‘bouw’projecten, die veel gaan veranderen in Haven. Havenaren dachten en praatten mee over het ontwerp. En het resultaat mag er wezen!

Wat levert het op voor Haven?

Het is nu een plek waar iedereen prettig kan verblijven, Havenaren én mensen van buiten Haven. Een Havenkom waar mensen graag komen, heeft veel impact op het (er achter gelegen) centrum. Het trekt namelijk meer bezoekers, wat goed is voor de horeca en de andere ondernemers in het centrum. Een bruisende Havenkom betekent ook een levendig centrum.

Lees meer over het thema centrum.

 

Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

Havenhart 2.0

Havenhart2.0 is een beweging in Almere Haven om de vernieuwing in het hart van Haven (De Werven, De Wierden, De Hoven en Centrum) te versnellen en te versterken. Te beginnen bij de oudste wijken. Meedenken?

Meedenken over het Havenhart 2.0 logo

 

 

Cookie-instellingen