NCCW-gebouw wordt nieuwbouw

Aan de Markenlaan in Almere Haven wordt het voormalig NCCW-gebouw gesloopt. Dit is een project van de Alliantie. Op het terrein willen zij 250 tot 300 nieuwe woningen bouwen. Dit moet een mix van huur- en koopwoningen worden. Mensen die een sociale huurwoning achterlaten, hebben voorrang op een middensector of vrije sector huurwoning en op koopwoningen. De plannen voor deze nieuwbouw maakt de Alliantie samen met de gemeente Almere. Ook gaat de Alliantie met omwonenden in gesprek om hun verwachtingen in kaart te brengen. Waarschijnlijk starten zij hiermee in het voorjaar van 2024.  

Wat levert het op voor Haven?

De vraag naar huurwoningen is groot en neemt de komende jaren verder toe. Daarom komen er zo’n 2500 nieuwe woningen in Haven bij. Deze woningen zijn daar onderdeel van. De  Alliantie wil meer mensen aan een betaalbare en passende woning helpen. Daarom bouwen zij extra woningen en stimuleren zij doorstroming. 

Planning

Gesprekken met omwonenden starten waarschijnlijk in het voorjaar van 2024.

Voor meer informatie en de actuele planning bekijk deze pagina van de Alliantie over dit project.

  • Geen resultaten gevonden

    Je zoekopdracht leverde helaas geen resultaat op. Controleer de spelling of probeer het opnieuw met een andere term.

Volg ons op social media

 

 

 

Havenhart 2.0

Havenhart2.0 is een beweging in Almere Haven om de vernieuwing in het hart van Haven (De Werven, De Wierden, De Hoven en Centrum) te versnellen en te versterken. Te beginnen bij de oudste wijken. Meedenken?

Meedenken over het Havenhart 2.0 logo

 

 

Cookie-instellingen