Je kan weer meedenken!Nu spant het erom, denk deze week mee over de drie ontwikkelrichtingen voor Haven. Lees meer

Aanpakkers

Havenaren gaan steeds meer zelf doen. Hoe zorgen we dan dat bewonersinitiatieven van Havenaren optimaal kunnen groeien en bloeien. Daar gaat het nieuwe collectief de Aanpakkers zich voor inzetten.

Meer heft in eigen hand

Een belangrijke toekomstkeuze in de Havenvisie, is dat Havenaren meer het heft in eigen handen krijgen. Want, als Havenaren samen dingen doen in en voor Haven, dan is dat goed voor de buurt. Als je elkaar kent, kijk je toch wat meer naar elkaar om. En dat is belangrijk want de professionele organisaties in Haven, kunnen het uiteindelijk niet alleen.

Maar dan moeten bewonersinitiatieven van Havenaren wel kunnen groeien en bloeien. Hoe kunnen we daarvoor zorgen? Daar heeft het Havenverbond samen met onder andere De Havenaar, het Boodschappenhoekje, de Aquamarijn, Youthport, Senior Live, de Wijkwinkel, de Bosgouw en het Voedselbos, over nagedacht. Het resultaat is: de Aanpakkers, een vliegwiel voor bewonersinitiatieven in Haven.

Wat doen de Aanpakkers?

De Aanpakkers helpt bewonersinitiatieven die zijn opgezet door Havenaren, vóór Havenaren. Denk hierbij aan: advies over hoe je vrijwilligers aantrekt, kennis uitwisselen, zorgen voor gezamenlijke publiciteit of bijvoorbeeld het bieden van praktische hulp bij het aanvragen van subsidies. Op de website van de Havenaar vind je een overzicht van alle initiatieven die bij de Aanpakkers aangesloten zijn.

Elk jaar organiseert Aanpakkers een aantal netwerkbijeenkomsten en een prijsvraag voor nieuwe initiatieven. Want ook voor nieuwe initiatieven moet het makkelijker worden iets op te zetten dat bijdraagt aan Haven.

Heb jij een bewonersinitiatief in Haven en wil je aansluiten, neem dan contact op met Maghaly Herbonnet via info@maghaly.nl.

De Havenaar en initiatieven op één plek

Eén ding van de Aanpakkers staat al op poten. De bewonersinitiatieven en de krant De Havenaar werken staan samen op één website: Dehavenaar.org. Hier lees je het laatste nieuws uit Haven en vind je informatie over de bewonersinitiatieven, inclusief een agenda met alle activiteiten van de initiatieven. 

Is Aanpakkers niet eigenlijk hetzelfde als het Havenidee?

Nee, dit is niet hetzelfde. De Aanpakkers helpt bewonersinitiatieven niet door geld te geven, maar door kennis te delen, advies te geven of samenwerkingen tot stand te brengen. Het Havenidee geeft geld aan bewoners die een plan hebben voor een eenmalige activiteit om Haven te verbeteren en dat willen uitvoeren. Beide dus onmisbaar voor een Haven waarin Havenaren makkelijker meer zelf kunnen doen voor hun buurt.

 

  • Geen resultaten gevonden

    Je zoekopdracht leverde helaas geen resultaat op. Controleer de spelling of probeer het opnieuw met een andere term.

Volg ons op social media

 

 

 

Havenhart 2.0

Havenhart2.0 is een beweging in Almere Haven om de vernieuwing in het hart van Haven (De Werven, De Wierden, De Hoven en Centrum) te versnellen en te versterken. Te beginnen bij de oudste wijken. Meedenken?

Meedenken over het Havenhart 2.0 logo

 

 

Cookie-instellingen