Let op: in juni kan je weer actief meedenken! Nu spant het erom, denk mee over de definitieve toekomstkeuzes voor bouwen, parkeren, groen en meer. (vanaf week 24)

Binnenhaven een moderne wooncoöperatie

Op de plek van het oude zwembad, naast de nieuwe sporthal, komt een bijzondere woongemeenschap, een soort hofje 2.0 voor mensen met sociale pit.

In dit moderne hofje, dat De Binnenhaven heet, wonen straks mensen die net iets meer voor elkaar willen betekenen dan gewoonlijk. Deze mensen bedenken ook nog eens zelf wat ze allemaal willen dat er aanwezig is in het hofje. Een CareB&B bijvoorbeeld, een gezamenlijke tuin of toch liever een gezamenlijke woonkamer of klusschuur? Hier beslissen de toekomstige bewoners samen over. Zij hebben zich namelijk verenigd in een wooncoöperatie.

Voor ieder wat wils

Wooncoöperatie Binnenhaven telt straks ongeveer 90 woningen. Dit zijn woningen van 20m2 tot 140m2, maar de meeste woningen zullen tussen de 45m2 en 70m2 groot zijn. Dat betekent dat het hofje geschikt is voor studenten die iets willen doen voor hun buren, voor gezinnen, stellen en natuurlijk ook voor ouderen die wat meer zorg en aandacht nodig hebben.

De bewoners in Binnenhaven kijken niet alleen extra om naar elkaar. In de CareB&B is straks ook plaats voor mensen die net uit het ziekenhuis komen en willen revalideren in een zorgzame omgeving. De Binnenhavenaren zorgen voor bijvoorbeeld eten terwijl eventuele extra zorg van buitenaf komt.

Wat levert het op voor Haven?

In Almere Haven is behoefte aan woningen voor jong en oud. Daarbij weten we nu al dat in de toekomst mensen die zorg nodig hebben dat vaker dichtbij of thuis moeten zoeken. De Binnenhaven beantwoordt aan beide behoeften. Het levert woningen voor jong en oud en de bewoners zorgen extra voor elkaar en anderen. De zo bekende hofjesstructuur in Haven wordt met Binnenhaven naar een volgend level gebracht, klaar voor de toekomst.

De BinnenHaven biedt woonruimte voor jongeren, gezinnen, één- en tweeverdieners, stellen en alleenstaanden die op zoek zijn naar duurzame woonruimte in coöperatieverband. Vanwege een evenwichtige samenstelling van het ledenbestand is er op dit moment een wachtlijst voor kandidaatleden die 60 jaar of ouder zijn. 

Kijk voor meer informatie op https://www.debinnenhavenalmere.nl/nieuws

Financiering

Voor het financieren van de ontwikkelfase van De BinnenHaven gaat de vereniging op zoek naar subsidies. Daarnaast start De BinnenHaven begin 2023 een crowdfundingcampagne. Iedereen die De BinnenHaven een warm hart toedraagt en voor een aantal jaren een financiële bijdrage (tegen een maatschappelijke rente) wil leveren, kan zich nu al melden via info@debinnenhavenalmere.nl .

Wil je meer over de wonen en zorg in Haven bekijk dan ook eens de themapagina´s.

Zo zou het eruit kunnen zien

ontwerp binnenhaven

 

Een momentje...
 • Opruimen zwerfafval door Wooncoöperatie De BinnenHaven

  Hans van Bragt 03-10-2023

  Op zaterdag 21 oktober gaat de wooncoöperatie De BinnenHaven aan de slag met het opruimen van zwerfafval rond het terrein van De SpeelHaven en het Stadswerfpark. Ook gaan wij met omwonenden in gesprek over de plannen van De BinnenHaven om ongeveer 100 huurwoningen te bouwen voor wonen en zorg, ...

  25 keer bekeken 0 reacties
 • Politieke Status WoonCoop De BinnenHaven

  Hans van Bragt 16-02-2023

  De Gemeenteraad heeft september 2022 een projectopdracht gegeven aan het College van Burgemeester en Wethouders. Het project behelst de realisatie van rond de honderd woningen door De Binnenhaven op het StadswerK.

  18 keer bekeken 0 reacties
 • Binnenhaven

  Marieke Buijs 26-05-2022

  Een moderne wooncoöperatie

  32 keer bekeken 0 reacties

  Volg ons op social media

   

   

   

  Havenhart 2.0

  Havenhart2.0 is een beweging in Almere Haven om de vernieuwing in het hart van Haven (De Werven, De Wierden, De Hoven en Centrum) te versnellen en te versterken. Te beginnen bij de oudste wijken. Meedenken?

  Meedenken over het Havenhart 2.0 logo

   

   

  Cookie-instellingen