Marktgracht 48 - 62

Marktgracht 48 t/m 62 staat er al een tijdje verwaarloosd en ongezellig bij, dat gaat gelukkig veranderen. De leegstaande kantoren aan de Marktgracht worden namelijk getransformeerd naar 38 appartementen met een oppervlakte tussen de 30 m2 en 100 m2. Op de begane grond komt een commerciele plint.

Betaalbare micro-appartementen

In totaal komen er 38 extra woningen bij in Haven en dat is goed nieuws voor woningzoekers, met name voor starters. Zij kunnen op dit moment namelijk geen geschikte woning vinden. Veel van het aanbod is te groot en/of te duur. De 38 appartementen aan de Marktgracht worden tussen de 23 en 65 vierkante meter groot, vandaar de naam micro-appartementen. Ze zijn klein maar daardoor ook betaalbaar voor starters. De woningen krijgen warmtepompen en vloerverkoeling. 

Voor de woningzoeker met een grotere portemonnee, komen er drie iets grotere appartementen, rond de 62 m2. Op de begane grond is ruimte voor winkels, een koffietentje en een fysiotherapeut.

Het ontwerp is van Bas ten Brinke en zijn team van 70 F Architecture. De aannemer is Cooper Projectrealisatie BV.

Wat levert het op voor Haven?

In Haven is veel vraag naar woningen voor jongeren en andere starters. Deze appartementen zijn daarom meer dan welkom. Extra woningen in het centrum zorgt ook voor meer klandizie voor de ondernemers en andere voorzieningen. Dit past helemaal in de Visie voor Haven in 2040 die onder andere extra woningen, voor met name jongeren en ouderen, en een levendig en compact centrum voorstelt. Dit transformatieproject is de eerste schakel in de vernieuwing van het hele gebied, in 2025 wordt bijvoorbeeld ook de Meergronden-kavel opnieuw ingericht.

Lees meer over het thema wonen.

Lees meer over het thema centrum.

Een momentje...
  • Geen resultaten gevonden

    Je zoekopdracht leverde helaas geen resultaat op. Controleer de spelling of probeer het opnieuw met een andere term.

Volg ons op social media

 

 

 

Havenhart 2.0

Havenhart2.0 is een beweging in Almere Haven om de vernieuwing in het hart van Haven (De Werven, De Wierden, De Hoven en Centrum) te versnellen en te versterken. Te beginnen bij de oudste wijken. Meedenken?

Meedenken over het Havenhart 2.0 logo

 

 

Cookie-instellingen