Appartementen Sluiskade

Woningcorporatie de Alliantie bouwt aan 32 nieuwe huurwoningen aan de Sluiskade. Het wordt een gebouw met zes woonlagen en krijgt de vorm van een boomerang met in het midden een glazen ingang. De woningen kijken uit op een gemeenschappelijke binnentuin.

Alle woningen hebben een open keuken, 2 slaapkamers, 1 badkamer en een apart toilet. De woningen zijn ongeveer 90 m2 groot en hebben allemaal een buitenruimte. Voor de woningen op de begane grond is dat een terras. De woningen op de verdiepingen hebben een balkon. Daarnaast hebben alle woningen een aparte berging. 

Levensloopbestendig

In het gebouw is een lift. De toegang naar de woningen is dus levensloopbestendig. Dit betekent dat het gebouw ook geschikt is voor huurders die minder goed ter been zijn. In de woningen zelf zijn geen trappen.

Voor wie?

De woningen in Sluiskade zijn middensegment huurwoningen. Dit betekent dat de woningen beschikbaar zijn voor huurders met een inkomen vanaf € 36.363 tot € 58.750. 

Huurders die een sociale huurwoning achterlaten, krijgen voorrang op een woning in Sluiskade. Dit doen we om de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen.

Voor meer informatie ga naar de pagina van de Alliantie.

Wat levert het op voor Haven?

Deze nieuwe woningen zijn hard nodig in Haven want Havenaren willen niets liever dan in Haven blijven. Ouderen hebben interesse in kleinere woningen met zorg in de buurt. Veel jonge mensen staan te trappelen om in Haven zelfstandig een huishouden te starten. Daarom komen er zo’n 2500 nieuwe woningen in Haven bij. Deze (levensloopbestendige) appartementen zijn daar onderdeel van. 

Planning

Dit is de planning:

De woningen in Sluiskade worden ontwikkeld met Mateboer en DeKoning Architecten.

  • Geen resultaten gevonden

    Je zoekopdracht leverde helaas geen resultaat op. Controleer de spelling of probeer het opnieuw met een andere term.

Volg ons op social media

 

 

 

Havenhart 2.0

Havenhart2.0 is een beweging in Almere Haven om de vernieuwing in het hart van Haven (De Werven, De Wierden, De Hoven en Centrum) te versnellen en te versterken. Te beginnen bij de oudste wijken. Meedenken?

Meedenken over het Havenhart 2.0 logo

 

 

Cookie-instellingen