De Overloop is verbouwd

In 1984 opende woonzorgcentrum De Overloop aan de Boogstraat als eerste woonzorgcentrum van Almere haar deuren. Al meer dan 35 jaar wordt hier met veel plezier gewoond en gewerkt. Op een gegeven moment voldeed het gebouw qua inrichting en functionaliteit niet meer aan de huidige behoeftes en eisen. Zo waren de woningen bijvoorbeeld te klein om goed met een rollator of rolstoel uit de weg te kunnen. In  2019 begon woonzorgcentrum De Overloop met verbouwen.

Meer ruimte voor zwaardere zorgvragen

Bij afdeling Komwijk is van twee woningen één grotere woning gemaakt, waardoor het oppervlakte van een woning van ongeveer 20 m2 naar 40 m2 gaat. Hierdoor kan beter ingespeeld worden op zwaardere zorgvragen en op de behoeften van de bewoners van De Overloop. Hemubo heeft de verbouwing uitgevoerd. Woonzorg Nederland is eigenaar van het pand en heeft grotendeels de verbouwing gefinancierd.

De Overloop doet meer en werkt bijvoorbeeld ook samen met fietsmaatjes. Bewoners fietsen regelmatig door Almere Haven met een vrijwilliger van fietsmaatjes.

Bijna alle woningen zijn verbouwd en de reacties zijn zeer positief.

Meer lezen over zorg in Haven? Ga naar de themapagina zorg.

Een momentje...
 • De Overloop

  Marieke Buijs 26-05-2022

  De Overloop is weer klaar voor de toekomst

  22 keer bekeken 0 reacties

  Volg ons op social media

   

   

   

  Havenhart 2.0

  Havenhart2.0 is een beweging in Almere Haven om de vernieuwing in het hart van Haven (De Werven, De Wierden, De Hoven en Centrum) te versnellen en te versterken. Te beginnen bij de oudste wijken. Meedenken?

  Meedenken over het Havenhart 2.0 logo

   

   

  Cookie-instellingen