Uitkomsten enquête eiland Singelgracht/Leemwierde

Marieke Buijs 19-09-2022
1261 keer bekeken 0 reacties

Er is onderzoek gedaan naar hoe het eiland in de Singelgracht/Leemwierde een fijne plek wordt om naar toe te gaan. Via een enquête zijn ook Havenaren gevraagd om mee te denken. De stembussen sloten in de week van 5 september. 47 deelnemers vulden 'm in. En dit zijn de uitkomsten.

Een ommetje maken

Het zal je niet ontgaan zijn, het wordt steeds warmer in Nederland. Je zit dan veel binnen maar af en toe een ommetje maken, is ook belangrijk voor de gezondheid. Bijvoorbeeld op het eiland in de Singelgracht bij de Leemwierde. Maar hoe maak je dit eiland aantrekkelijk om naar buiten te gaan, ook als het snikheet is? Heeft het ommetje een positief effect op de mentale en fysieke gezondheid van de bewoners van Almere Haven?

Daar deed de gemeente samen met Aeres Hogeschool, GGD Flevoland en idverde Advies onderzoek naar. Via een enquête hebben zij ook input van bewoners van Haven gevraagd om mee te denken. De stembussen sloten in de week van 5 september. 47 deelnemers vulden 'm in.  

Graag meer groen en ontmoeten

Wat uit de enquête naar voren kwam is dat het eilandje en de directe omgeving nu vooral gebruikt wordt om doorheen te lopen en te fietsen, en er ligt veel hondenpoep. Kortom: het gebied kan wel een opfrisser gebruiken. Meer variatie in groen is het meeste genoemd: bloemperken, kruidentuinen en bomen waar je verkoeling kunt vinden. Ook is er behoefte aan gezellige zitjes, zodat het eiland een fijne plek wordt voor een ommetje en om elkaar te ontmoeten. Ideeën voor sportieve activiteiten waren er ook, zoals een plek om te suppen, een jeu de boules-baan en een veldje voor tai chi of bootcamp. Tegelijkertijd is genoemd dat we moeten voorkomen dat het een hangplek wordt, dat er ook voldoende ruimte blijft voor rust en stilte en ook de toegankelijkheid van de paden is genoemd als aandachtspunt.  

Vervolg

De ontwerpers en de onderzoekers van AERES Hogeschool gebruiken de uitkomsten van deze enquête als input voor uitwerking van de plannen voor dit eilandje in de Leemwierde/Singelgracht. Zodra de eerste schetsen klaar zijn, zullen deze tijdens een informatieavond worden gedeeld. De verwachting is dat de uitvoering vanaf het najaar 2023 zal starten.

Lees meer over de Singelgracht

Afbeeldingen

Volg ons op social media

 

 

 

Havenhart 2.0

Havenhart2.0 is een beweging in Almere Haven om de vernieuwing in het hart van Haven (De Werven, De Wierden, De Hoven en Centrum) te versnellen en te versterken. Te beginnen bij de oudste wijken. Meedenken?

Meedenken over het Havenhart 2.0 logo

 

 

Cookie-instellingen