Uitkomsten dorpsgesprek 14 februari

17-02-2023
1057 keer bekeken

Dat Havenaren liefde voor Haven hebben, blijkt wel uit de wil om mee te denken tijdens het dorpsgesprek op Valentijnsdag. Havenaren dachten mee over oplossingen voor Parkeren & Bereikbaarheid en de Buitenruimte. Lees wat de uitkomsten zijn.

Waarom een dorpsgesprek?

In de Havenvisie 2020-2040 staat onder meer dat we een levendig centrum willen met woningen voor jong en oud. Bovendien willen we het dorpse en groene karakter behouden. En: Havenaren denken mee over de uitvoering van de plannen, net als ze dat deden bij het maken van de visie.

De uitvoering van de visie is inmiddels gestart. Sommige plannen konden we meteen uitvoeren, andere moeten we eerst verder uitwerken en planologisch vastleggen. Voor de uitwerking vragen we Havenaren mee te denken. Dat deden ze de afgelopen maanden voor Parkeren & Bereikbaarheid en de Buitenruimte.  En de komende tijd voor Gebouwen en in april voor Leven in Haven. Bekijk onderaan deze pagina hoe we in gesprek gingen, waar en met hoeveel mensen.

Tijdens het dorpsgesprek bespraken we de input van Havenaren op de onderwerpen Parkeren & Bereikbaarheid en Buitenruimte. En hoorden we wat er uit onderzoek is gekomen. Samen probeerden we deze informatie om te zetten in oplossingen. Havenaren gingen in gesprek met experts over de verschillende deelonderwerpen. We delen de uitkomsten hieronder.

Uitkomsten dorpsgesprek

Op Valentijnsdag waren in de Goede Rede verschillende ruimtes ingericht om te praten over Bereikbaarheid & Parkeren en Buitenruimte. Rond de 50 mensen deden mee en de sfeer was positief. Mensen kwamen duidelijk om mee te denken over oplossingen en niet om te klagen over wat er niet goed is. Er is daardoor echt goede input op tafel gekomen.

Lees het verslag over Bereikbaarheid & Parkeren

Lees het verslag over Buitenruimte

Hoe nu verder?

Experts en de gemeente gaan alle input verwerken in oplossingsrichtingen per thema. Dit pakket met mogelijke oplossingen gaat dan naar het Havenverbond, de Havenadviseurs en de raadsleden. Hier komen drie mogelijke ontwikkelrichtingen uit voor Haven. Deze worden dan weer besproken met Havenaren, online. Dit zal na de zomervakantie zijn. Wat hier uitkomt, plus een advies van het Havenverbond en van de Havenadviseurs, gaat naar de gemeenteraad die uiteindelijk een besluit neemt.

In Maart gaan we Havenaren vragen mee te denken over gebouwen. Op 7 maart kan je meelopen met het Ommetje, op 17 maart staan we op de markt en er komt een online vragenlijst. In april praten we over Leven in Haven. Hou de website en onze sociale media in de gaten.

Nog wat cijfers over hoe en met hoeveel Havenaren we in gesprek gingen

Bereikbaar & Parkeren

 • Straatinterviews: Inhoudelijk experts gingen de straat op om meningen te peilen. Ze interviewdem 40 Havenaren
 • Social media: Stellingen en polls op Facebook en Instagram. We kregen 150 reacties.
 • Havenpeil: Online onderzoek via onze website. 88 Havenaren, 158 bezoekers en 45 ondernemers vulden de vragenlijst in.
 • Havenommetje: Twee deelnemers trotseerden de kou en gingen in gesprek met de verkeersdeskundige.
 • Havenbezoek: we spraken 15 leerlingen van de Meergronden, 25 bewoners en ondernemers uit de Havenkom/ Havenzicht en we belden 10 bewoners uit Overgooi.

Buitenruimte

 • Straatinterviews: Inhoudelijk experts gingen de straat op om meningen te peilen. Ze interviewden 90 Havenaren.
 • Social media: Op stellingen en polls op Facebook en Instagram kregen we 23 reacties
 • Havenpeil: aan online onderzoek via onze website deden 28 mensen mee
 • Online platform: Op stellingen, polls en inventarisaties op havenhart2punt0.nl kregen we 30 reacties.
 • Havenommetje: 15 deelnemers liepen mee door Haven en gingen in gesprek met een ambtenaar openbare ruimte
 • Havenbezoek: we spraken 13 dames in Huiskamer Marhaba, 5 ouders in Ouder-kind inloop en 20 Havenaren tijdens het koffie-uurtje van De Schoor.

Afbeeldingen

Volg ons op social media

 

 

 

Havenhart 2.0

Havenhart2.0 is een beweging in Almere Haven om de vernieuwing in het hart van Haven (De Werven, De Wierden, De Hoven en Centrum) te versnellen en te versterken. Te beginnen bij de oudste wijken. Meedenken?

Meedenken over het Havenhart 2.0 logo

 

 

Cookie-instellingen