Hoogste punt appartementen Sluiskade bereikt

05-03-2024
120 keer bekeken

Eind vorige week bereikte de bouw van het appartementengebouw Sluiskade het hoogste punt. De Alliantie realiseert hier 32 huurappartementen voor het middensegment. Huurders uit Almere Haven die een sociale huurwoning achterlaten, krijgen voorrang op een woning in Sluiskade.

Voorrang voor huurders uit Almere Haven

Sluiskade bestaat uit 1 woongebouw van 6 lagen. In het pand komen 32 middensegment huurappartementen. Het gebouw heeft in het midden een centrale entree. Alle woningen kijken uit op een gemeenschappelijke binnentuin.

Met dit project wil de Alliantie de doorstroming binnen de wijk bevorderen. Veel Havenaren willen niets liever dan in Haven blijven wonen, net als hun kinderen. De vraag naar betaalbare, passende huurwoningen in het stadsdeel is dan ook groot. Huurders in Almere Haven, die een sociale huurwoning (van de Alliantie of een van de andere corporaties) achterlaten, krijgen daarom voorrang op een appartement in Sluiskade. Zo worden weer passende sociale huurwoningen vrij gemaakt voor andere woningzoekenden.

Vernieuwing Almere Haven

Sluiskade maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling in Almere Haven, waar ook de naastgelegen parkeergarage en supermarkt Vomar deel van uitmaken. Motor achter de vernieuwing is het Havenverbond. Dit bestaat uit 12 partijen, waaronder de Alliantie, die allemaal ‘wortels’ in Haven hebben.

 

Afbeeldingen

Volg ons op social media

 

 

 

Havenhart 2.0

Havenhart2.0 is een beweging in Almere Haven om de vernieuwing in het hart van Haven (De Werven, De Wierden, De Hoven en Centrum) te versnellen en te versterken. Te beginnen bij de oudste wijken. Meedenken?

Meedenken over het Havenhart 2.0 logo

 

 

Cookie-instellingen