Speel jij het Havenspel mee? Win een wild card!

01-11-2023
6198 keer bekeken

Op woensdag 29 november spelen het Havenverbond, de Havenadviseurs en leden van de gemeenteraad het Havenspel: een serious game om input te geven voor verschillende ontwikkelrichtingen voor het hart van Haven. En jij kan misschien wel meedoen!

Begin dit jaar spraken we Havenaren over vier thema’s. We bedachten samen oplossingen op het gebied van gebouwen, buitenruimte, bereikbaarheid en leven in Haven. Het is nu tijd voor de volgende stap.

Op woensdag 29 november spelen het Havenverbond, de Havenadviseurs en leden van de gemeenteraad het Havenspel: een serious game om input te geven voor verschillende ontwikkelrichtingen voor het hart van Haven. En jij kan misschien wel meedoen!

Win een wild card

Er is namelijk ook plek voor een aantal geïnteresseerde Havenaren. In totaal zijn er 6 uitnodigingen beschikbaar, voor drie verschillende spelrondes (van 9.00 - 12.00 uur, van 14.00 - 17.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur). Wil je kans maken op één van deze wild cards? Meld je dan vóór 8 november aan via dit forumlier. Vul het formulier in en maak kans.

Ga naar aanmeldformulier

De winnaars krijgen na 8 november een bericht.

Hoe werkt het Havenspel?

Begin dit jaar spraken we Havenaren over 4 thema’s. We bedachten samen oplossingen op het gebied van gebouwen, buitenruimte, bereikbaarheid en leven in Haven. Tijdens het Havenspel vlechten we de thema’s in elkaar. We kijken welke oplossingen goed bij elkaar passen en welke juist niet. In de Havenvisie staat bijvoorbeeld dat we 2500 woningen toevoegen. Waar komen die nieuwe woningen? Waar gaan de nieuwe bewoners parkeren? En hoe doen we dat als we tegelijkertijd het groene en dorpse karakter willen behouden? Het zijn lastige keuzes over de verdeling van ruimte, met financiële consequenties. Daar denken we in het Havenspel samen over na.

Input voor ontwikkelrichtingen

De resultaten van het spel verwerken we in drie verschillende ontwikkelrichtingen. Elke ontwikkelrichting biedt een pakket van oplossingen en maatregelen voor de toekomst van Haven. Komend voorjaar vragen we Havenaren naar hun mening over de ontwikkelrichtingen. Hierna neemt de gemeenteraad een besluit. De door de raad gekozen ontwikkelrichting werken we uit in een omgevingsprogramma. Het programma vormt daarna de basis voor de juridische vertaling naar het omgevingsplan (het vroegere bestemmingsplan).

Wie weet zien we jou op 29 november! 

 

 

Afbeeldingen

Volg ons op social media

 

 

 

Havenhart 2.0

Havenhart2.0 is een beweging in Almere Haven om de vernieuwing in het hart van Haven (De Werven, De Wierden, De Hoven en Centrum) te versnellen en te versterken. Te beginnen bij de oudste wijken. Meedenken?

Meedenken over het Havenhart 2.0 logo

 

 

Cookie-instellingen