Een nieuw thuis aan de Leemwierde

09-10-2023
326 keer bekeken

Aan de Leemwierde in Almere Haven zijn 15 nieuwe sociale huurappartementen opgeleverd. De bewoners, allemaal uit de wijk of Haven, krijgen hiermee een nieuw thuis aan de Leemwierde. Zij zijn Havense doorstromers.

Alliantie-vastgoedmanager Björn Smits van Beijeren overhandigde op 3 oktober de sleutels aan de bewoners. Alle huurders woonden al in de wijk en zijn van een grotere eensgezinswoning naar een passender appartement doorgestroomd. Dubbele winst want zij hebben nu een mooi nieuw kleiner appartement én laten een woning achter voor jonge gezinnen. Precies zoals het in de visie voor Haven bedoeld is: meer woningen voor met name ouderen en jongeren. 

Op leeftijd

Almere Haven raakt op leeftijd. Letterlijk: de oudste delen van Haven zijn ruim 40 jaar oud. Daarom wordt er hard gewerkt aan de vernieuwing van het stadsdeel. De Alliantie wil hier de komende jaren ruim 2500 woningen toevoegen. Almere Haven raakt ook figuurlijk op leeftijd. Veel huurders wonen al lang met veel plezier in Haven en willen graag in hun wijk blijven wonen.  

Bouwen voor de buurt

Daarom wilden de gemeente Almere en de Alliantie (allebei leden van het Havenverbond) graag woningen voor bewoners van Almere Haven bouwen. De voorrangsregeling Bouwen voor de Buurt maakt dit mogelijk. Van de 15 woningen aan de Leemwierde zijn er 12 toegewezen aan inwoners van De Wierden. De andere 3 huurders komen ook allemaal uit Almere Haven.

Vertrouwd

Carla Hoogduin is zo’n doorstromer. Zij is dolblij met haar appartement en glundert: “Dit appartement voelt echt als een nieuw thuis in mijn eigen wijk. Het is meteen vertrouwd. Mijn nieuwe buurvrouw kende ik bijvoorbeeld al uit de buurt. Ik kwam haar regelmatig tegen tijdens het uitlaten van mijn hond en dan maakten we een praatje. En nu wonen we naast elkaar. Hoe leuk is dat!”

Toevoeging aan woningaanbod

Het nieuwe complex bestaat uit 15 duurzaam gebouwde sociale huurappartementen, met 1 of 2 slaapkamers. De woningen op de begane grond zijn levensloopbestendig. Manager Vastgoed Björn Smits van Beijeren: “Dat het hier om appartementen gaat is bijzonder. In De Wierden staan namelijk veel eengezinswoningen. Voor een goede doorstroming, dus verhuizen naar een woning die beter past bij de levensfase, zijn ook appartementen nodig. Dit complex is dan ook een goede toevoeging op het bestaande woningaanbod in Almere. Ik wens alle bewoners een fijn nieuw thuis!”

Afbeeldingen

Volg ons op social media

 

 

 

Havenhart 2.0

Havenhart2.0 is een beweging in Almere Haven om de vernieuwing in het hart van Haven (De Werven, De Wierden, De Hoven en Centrum) te versnellen en te versterken. Te beginnen bij de oudste wijken. Meedenken?

Meedenken over het Havenhart 2.0 logo

 

 

Cookie-instellingen