In gesprek over het voorlopig ontwerp van de Boskamers

02-10-2023
409 keer bekeken

De Boskamers, ontmoetingsplekken voor en door bewoners zijn de eerste experimentele plekken van het nieuwe stadsbos. Praat op 4 oktober mee over het voorlopig ontwerp en deel je ideeën.

De Boskamers zijn de eerste experimentele plekken van het nieuwe stadsbos. Daar waar de stad overgaat in het bos, zijn de Boskamers bedoeld als ontmoetingsplekken voor en door bewoners. Afgelopen voorjaar kwamen bewoners samen om te brainstormen over de Boskamer voor hun wijk. Wordt het een stilteplek, een leslokaal in de natuur, een plek om te sporten of komt er een uitkijktoren? Voor iedere wijk zijn meerdere ideeën bedacht.

Voorlopig ontwerp

De landschapsarchitecten hebben de ideeën van de bewoners die deze zomer zijn geschetst, verwerkt in een voorlopig ontwerp voor de Boskamer in Haven en voor de Boskamer in Nobelhorst. Deze ontwerpen worden tijdens speciale inloopavonden nog een keer met bewoners besproken: wat past wel en wat past niet in de boskamer? Klopt het ontwerp met de wensen of behoeft het nog aanpassingen?

We lichten toe welke keuzes zijn gemaakt en waarom. We vertellen ook over de extra mogelijkheden die er zijn als bewoners een deel van het beheer en onderhoud op zich nemen. Vooral willen we uitnodigen om de Boskamers te gebruiken en er activiteiten te organiseren. Heb je hier ideeën over en vind je het leuk om hierin initiatief te nemen, kom dan naar de bijeenkomst. 

Bijeenkomst

Bewoners van Almere Haven en geïnteresseerden zijn woensdag 4 oktober tussen 19.30 en 21.00 van harte welkom bij Buurtcentrum Meenten en Grienden, Jaagmeent 189. Fijn als je je aanmeldt via deze link, maar gewoon binnenlopen mag ook.

Trouwens, dit is nog maar het begin. Als de boskamers in Nobelhorst en Almere Haven gerealiseerd zijn zullen ook Vogelhorst en Oosterwold de kans krijgen een eigen plekje in het bos vorm te geven. Zo wordt het grootste stadsbos van Nederland steeds diverser, unieker en een plek waar je niet omheen kunt.

Afbeeldingen

Volg ons op social media

 

 

 

Havenhart 2.0

Havenhart2.0 is een beweging in Almere Haven om de vernieuwing in het hart van Haven (De Werven, De Wierden, De Hoven en Centrum) te versnellen en te versterken. Te beginnen bij de oudste wijken. Meedenken?

Meedenken over het Havenhart 2.0 logo

 

 

Cookie-instellingen