Vacature: coördinator van bewonersinitiatieven

16-09-2022
702 keer bekeken

In het kader van een stedelijke vernieuwingsopgave krijgen in Almere Haven bewoners actief meer support om zelf dingen te organiseren. Daarom is gestart met Wijkaanpakkers; een vliegwiel achter de initiatiefrijkheid voor bewoners. We zijn op zoek naar een coördinator van bewonersinitiatieven.

Vacature

Dorp in de grote stad Almere, stadsdeel Haven, zoekt een coördinator van bewonersinitiatieven

Freelance-opdracht: eenmalig 40 uur in de opstartfase en aansluitend jaarlijks voor 100 uur

In het kader van een stedelijke vernieuwingsopgave krijgen in Almere Haven bewoners actief meer support om zelf dingen te organiseren. Daarom is gestart met Wijkaanpakkers; een vliegwiel achter de initiatiefrijkheid voor bewoners. Een sociale, uitdagende en leuke opdracht, die je samen met bewoners en advieshulp van drie professionele organisaties, gaat uitvoeren.

Wat ga je doen?

Je bent thuis in een dorpse sfeer en speelt een actieve verbindende rol om bestaande bewonersinitiatieven te versterken en nieuwe initiatieven te stimuleren. Dit doe je samen met twee welzijnsorganisaties en de gemeente die een adviesrol vervullen. Concreet organiseer je twee tot drie keer per jaar een netwerkbijeenkomst, die je programmeert met goed professionaliseringsaanbod en onderlinge kennismaking. Bovendien ben je eens per jaar de organisator van een prijsvraag voor nieuwe initiatieven en zorg je voor werving en alle communicatie daaromheen. Plus je begeleidt het proces om de bewonersinitiatieven in een coöperatie juridisch te verenigen.

Voorwaarden

Ervaring met bewonersinitiatieven en dorpse setting

Op basis van ervaring/referenties/opleiding in staat om:

  • bijeenkomsten waardevol te programmeren en organiseren
  • prijsvraag te organiseren en hiervoor initiatieven te werven
  • verbindende en stimulerende rol te spelen tussen bestaande initiatieven, adviserende organisaties en subsidieverstrekker
  • communicatiemiddelen in te zetten en te ontwikkelen

Je wordt betaald uit het Fonds Stedelijke Vernieuwing van de gemeente in 2023 en vanaf 2024 door de coöperatie die een subsidie krijgt van de gemeente met de opdracht om bewonersinitiatieven te laten groeien en bloeien in Almere Haven. Je functie is nieuw en is gebaseerd op het voorwerk van een kwartiermaker die de situatie heeft geanalyseerd en die met de sturing vanuit stedelijke vernieuwing een koers heeft uitgestippeld. Je start met het maken van een jaarplan voor 2023 op basis van dit voorwerk.

Uurtarief tussen de 60 en 85 euro, afhankelijk van ervaring

Interesse?

Stuur een mail met motivatie en je cv naar marieke@m-works.es

Solliciteren kan tot 30 september.

Gesprekken vinden in principe plaats op 4 oktober, in de avond in Almere Haven.

Wil je meer weten over stedelijke vernieuwing in Almere Haven, kijk dan op www.havenhart2punt0.nl .

 

Afbeeldingen

Volg ons op social media

 

 

 

Havenhart 2.0

Havenhart2.0 is een beweging in Almere Haven om de vernieuwing in het hart van Haven (De Werven, De Wierden, De Hoven en Centrum) te versnellen en te versterken. Te beginnen bij de oudste wijken. Meedenken?

Meedenken over het Havenhart 2.0 logo

 

 

Cookie-instellingen