Havenaren met een idee, doen er iets mee

16-02-2022
287 keer bekeken

Havenidee, ken je dat al? Veel Havenaren wel, er zijn al een paar kleine ideeën uitgevoerd. Wat kunnen we het komend jaar verwachten?

Het is belangrijk voor de toekomst in Haven dat Havenaren meer het heft in handen krijgen. Een van de ideeën hiervoor was een fonds met geld voor Havenaren waarbij zijzelf bepalen wat ze met dat geld doen. Een groepje Havenaren is daarmee aan de slag gegaan en zo ontstond eind vorig jaar Havenidee. Inmiddels is al een aantal ideeën uitgevoerd en staat er van alles te gebeuren.

Ideeën-proevers

“Sinds we van start zijn, hebben we al meer dan 30 ideeën binnengekregen,” vertelt Patrick. Patrick Fokker is de coördinator van Havenidee. Hij zorgt ervoor dat er een website is, houdt de mailbox bij en zoekt contact met de mensen die een idee indienen. Het beoordelen van de ideeën doet hij bij kleine bedragen (tot 500 euro) zelf en bij middelgrote (500 tot 5000 euro) en grote bedragen (meer dan 5000 euro) samen met de ideeën-proevers en zoveel mogelijk Havenaren.

Patrick: “De ideeënproevers is een groeiend groepje Havenaren dat één keer per maand samenkomt om de binnengekomen ideeën te bespreken. Een keer per jaar mogen we ook nog kiezen uit de grote ideeën. We willen graag dat bij een groot idee zoveel mogelijk Havenaren hun zegje kunnen doen. Het gaat dan om best heel veel geld.”

Daarom organiseert Havenidee rond de zomer een soort feest. Daar wordt dan uiteindelijk samen met de bezoekers besloten wat het winnende idee is. Maar ook voor die tijd wordt aan zoveel mogelijk Havenaren gevraagd welk idee zij uitgevoerd willen zien.

 

Knutselkerst

Een aantal kleinere ideeën is al uitgevoerd. Michiel Pits organiseerde met buurtgenoten in buurtcentrum Meenten en Grienden een kerstmarkt voor de kinderen uit de buurt. “Normaal organiseren we elk jaar een grote kerstmarkt voor jong en oud maar dat ging de laatste jaren niet door corona. Dit jaar wilden we wel iets voor de kinderen doen. De kinderen konden knutselen en met geld van Havenidee hebben we hele leuke kerstspellen kunnen huren,” vertelt Michiel.

 knutselmiddag

 

De Sint kwam toch

Corona gooide wel vaker roet in het eten vorig jaar, ook voor Sinterklaas. Maar daar stak Anita Giskes-Kuiper, die nog niet zo lang in de Woudlaar woont, een stokje voor. “Het leek erop dat er door corona weer geen Sinterklaasintocht zou zijn en dat vond ik zo sneu, dus ik ben begonnen om in mijn netwerk te kijken wat ik kon doen.” In no time had Anita een paar (oud)studenten gevonden die wel voor Pieten en Sint wilden doorgaan. En via Havenidee kon ze geld krijgen voor een cadeaubon voor de studenten, het huren van de kostuums en wat strooigoed. “Het ging allemaal heel snel maar gelukkig reageerde Havenidee ook supersnel,” zegt Anita. Het was een succes. Anita: “De ouders hadden zelf de cadeautjes gekocht, er was een dj die alles aan elkaar praatte en er was muziek. Het was gewoon echt een geslaagde actie om de toch al gezellige buurt nog meer te verbinden met elkaar.”

En dat is waar een Havenidee aan moet voldoen: nog méér verbinding en het nog mooier maken van Haven. Natuurlijk moeten Havenaren er samen plezier aan kunnen beleven. Kijk op de website voor als je een idee wilt indienen en bekijk de ideeën de er al zijn.

Ga naar www.haven-idee.nl of wordt lid van de Havenidee Facebook groep.

Wil je meedenken met het team van Havenidee of proeven aan ideeën, stuur dan een mailtje naar Patrick via coordinator@haven-idee.nl

Afbeeldingen

Volg ons op social media

 

 

 

Havenhart 2.0

Havenhart2.0 is een beweging in Almere Haven om de vernieuwing in het hart van Haven (De Werven, De Wierden, De Hoven en Centrum) te versnellen en te versterken. Te beginnen bij de oudste wijken. Meedenken?

Meedenken over het Havenhart 2.0 logo

 

 

Cookie-instellingen