Brei en Haakclub de Wierden: Haak gezellig in. Zelfs koningin Maxima deed mee!

08-03-2024

De brei en haakclub in buurtlokaal de Kimwierden is een initiatief van Tiny Nieuwendaal-Harmsen. Er wordt gehaakt, gebreid en natuurlijk geklets met een kopje koffie of thee erbij.

Er zijn best veel bijzondere bewonersinitiatieven in Haven. Het collectief de Aanpakkers zorgt ervoor dat deze initiatieven optimaal kunnen groeien en bloeien. Maar wie zijn dit eigenlijk precies? In deze reeks maak je kennis met alle Aanpakkers en hun initiatief. Deze keer: De Brei en Haakclub van Tiny.

Sociale contacten

De brei en haakclub in buurtlokaal de Kimwierden is een initiatief van Tiny Nieuwendaal-Harmsen. Zij is deze club begin vorig jaar (2023) begonnen om mensen het haken en breien te leren, en voor de sociale contacten onderling. Er wordt gehaakt, gebreid en natuurlijk geklets met een kopje koffie of thee erbij. Laatst waren er zelfs twee kinderen van 8 jaar bij die wilde leren breien.

Iedereen kan haken

“Ja, iedereen kan haken,” zegt Tiny, “en het is nog gezelliger om het samen te doen. We kunnen van alles maken. Hoedjes, truien, knuffels en natuurlijk meer. Je kan eenvoudig leren haken door stap voor stap verschillende technieken te volgen of je neemt een eigen werkje mee. Niets moet! Het is geen school en we zitten er ook voor de gezelligheid.”

Als iedereen aanwezig is op de donderdagmiddag is de club gevuld met 14 breiende en hakende dames van 32 tot 76 jaar. Omdat er vraag naar was, is Tiny ook op de dinsdagavond een haak/brei clubje gestart, dan zijn er 5 á 6 dames aanwezig.

Dames zijn aan het haken en breien

Gezellig ouderwets spelletjes spelen

Maar het blijft niet bij haken, je bent bij deze club ook welkom om mee te doen met andere activiteiten. Op dinsdagmiddagen is het namelijk ‘Game Day’ van 14.00 uur tot 16.00 uur. Dan kan je gezellig ouderwets spelletjes spelen, zoals kaarten, sjoelen, mens erger je niet, dammen en vele andere spellen. Om de maand is er een bingomiddag met grabbelton-cadeautjes. Tiny: “Het is natuurlijk leuk om ook je eigen spellen mee te nemen. Zo maken we er samen een gezellige middag van.”

En op de zaterdagmiddag van 14:00 – 16:00 uur is het Crea club. “We doen dan van alles bijvoorbeeld, de bingo, sjoelen en kaarten maken. Gewoon ontspannen. Voor jong en oud. Dat is juist het leuke ervan.”

In de vakantie komt ook de woensdagmiddag erbij voor kinderen worden er boltaarten gedecoreerd. Lekker de handjes uit de mouwen en aan de slag met fondant, laagjes en versiersels.

Koningin Maxima

De club is een tijd geleden begonnen met haken voor het Prinses Maxima Centrum. Dit centrum zet zich in voor het verbeteren van de overlevingskans en levenskwaliteit van kinderen met kanker. De spulletjes zoals mutsjes, knuffels en nu ook een schildpadtasje, worden verkocht. De opbrengst gaat naar het centrum.

Koningin Maxima is, samen met de burgemeester, onlangs zelf op bezoek gekomen. “Dat heeft een enorme indruk op me gemaakt,” vertelt Tiny.

Prinses Maxima haakt mee

Meedoen?

Locatie: Buurtlokaal Kimwierde (Kimwierde 88)
Dinsdag Game Day van 14.00 uur – 16.00 uur
Donderdag Haken en breien van 14.00 uur – 16.00 uur

Zaterdag Crea club 14:00 – 16:00 uur

Voor meer informatie, neem je contact op met Tiny door een mail te sturen aan: a.nieuwendaal-harmsen@ziggo.nl of ga naar de Facebookpagina.

Havenaren aan zet

Een belangrijke toekomstkeuze in de Havenvisie, is dat Havenaren meer het heft in eigen handen krijgen. Want, als Havenaren samen dingen doen in en voor Haven, dan is dat goed voor de buurt. Als je elkaar kent, kijk je toch wat meer naar elkaar om. En dat is belangrijk want de professionele organisaties in Haven, kunnen het uiteindelijk niet alleen. Maar dan moeten bewonersinitiatieven van Havenaren wel kunnen groeien en bloeien. Daar helpt het collectief De Aanpakkers bij. De brei en haakclub van Tiny is één van deze bijzondere Aanpakkers. De club zorgt voor meer sociale contacten en verbinding onder Havenaren.

 

Afbeeldingen

Volg ons op social media

 

 

 

Havenhart 2.0

Havenhart2.0 is een beweging in Almere Haven om de vernieuwing in het hart van Haven (De Werven, De Wierden, De Hoven en Centrum) te versnellen en te versterken. Te beginnen bij de oudste wijken. Meedenken?

Meedenken over het Havenhart 2.0 logo

 

 

Cookie-instellingen