3 juni informatiemarkt eiland Leemwierde

23-05-2024
113 keer bekeken

De gemeente gaat het eiland aan de Leemwierde en het gebied er direct omheen opknappen. Onder het genot van een mini high tea hoor en zie je meer over de plannen en de achtergrond ervan.

De gemeente nodigt Havenaren uit voor een informatiemarkt over de herinrichting van het eiland aan de Leemwierde en het gebied er direct om heen. De informatiemarkt is op maandag 3 juni van 17.00 – 19.30 uur bij buurtcentrum de Aquamarijn aan het Meerveldplein 4-6. Je bent van harte welkom om binnen te komen lopen. Onder het genot van een mini high tea hoor je meer over de plannen en de achtergrond ervan.

Gezonde leefomgeving

De herinrichting doen we samen met Aeres Hogeschool en de GGD. We onderzoeken op deze locatie of en hoe de herinrichting bijdraagt aan een gezonde leefomgeving. Met het project aan de Leemwierde, richten we ons in het bijzonder op oudere inwoners. We frissen het gebied op en maken aantrekkelijke ommetjes in het groen.

Onderdeel van de Singelgracht

Het is meteen ook het eerste stukje Singelgracht dat wordt opgeknapt. We maken van het water dat door Haven slingert een echte gracht. Het wordt een fijne plek voor Havenaren om te recreëren. Je kunt er straks langs wandelen of fietsen. En misschien komt er een plek om te sporten te spelen of een kopje koffie te drinken.

Wensen ophalen

Tijdens de informatiemarkt laten we je het ontwerp zien voor eiland en de ommetjes eromheen. Dit ontwerp is tot stand gekomen op basis van antwoorden uit de eerdere bewonersenquête en gegevens van Aeres. Daarnaast krijg je meer informatie over het project Singelgracht, over de archeologie bij de Leemwierde en het onderzoek. We halen wensen op over wat je er zou willen doen. Ook kan je meewandelen met één van de korte rondleidingen.

Vooraf aanmelden is niet nodig. Mis het niet!

 

Afbeeldingen

Volg ons op social media

 

 

 

Havenhart 2.0

Havenhart2.0 is een beweging in Almere Haven om de vernieuwing in het hart van Haven (De Werven, De Wierden, De Hoven en Centrum) te versnellen en te versterken. Te beginnen bij de oudste wijken. Meedenken?

Meedenken over het Havenhart 2.0 logo

 

 

Cookie-instellingen