Woonzorg Flevoland opent 60 woonzorgstudio´s Almere Haven

28-03-2024
86 keer bekeken

Woonzorg Flevoland heeft grootse plannen voor toekomstbestendige ouderenzorg in de oudste wijk van Almere met Leemwierde als middelpunt.

De Leemwierde heeft 60 ruime studio’s, verschillende huiskamers, grote verblijfsruimtes en binnentuinen. De studio’s zijn ook geschikt voor echtparen met een zorgvraag. Voor de zomer van 2024 wil Woonzorg Flevoland de eerste bewoners verwelkomen.

Zelfstandig wonen met zorg dichtbij

 “Het is altijd onze wens geweest om in Almere, net zoals we in Lelystad doen, in de breedte zorg te bieden. Dus ook intensievere intramurale zorg,” vertelt John Bos bestuurder van Woonzorg Flevoland enthousiast. “We zijn ontzettend blij met de mogelijkheden die Leemwierde biedt voor de inwoners van Almere. Ouderen in Almere Haven kunnen straks in hun eigen vertrouwde wijk zelfstandig blijven wonen met zorg in nabijheid.”

Leemwierde krijgt een divers zorgaanbod

Het in een parkachtige omgeving gelegen Leemwierde heeft 60 ruime studio’s, verschillende huiskamers, grotere verblijfruimtes en binnentuinen. De studio’s zijn ook geschikt voor echtparen met een zorgvraag. Het moderne pand met eigentijdse voorzieningen leent zich uitstekend voor een divers zorgaanbod.

Zo zelfstandig mogelijk wonen

“Op de verdieping bieden we (complexe) zorg aan mensen met dementie en komen er belevingsgerichte huiskamers. In de studio’s op de begane grond wonen mensen met somatische en/of psychogeriatrische klachten zelfstandig en krijgen de benodigde zorg vanuit de thuiszorg. Het Eerstelijnsverblijf verhuist naar Leemwierde. En er komt een dagbesteding voor mensen met dementie. Mensen uit de wijk of mensen die in Leemwierde wonen kunnen hier samen gebruik van maken,” legt Bos uit.


Het zorgconcept wordt de komende periode verder uitgewerkt. Belangrijk is dat mensen zelfstandig wonen als men dat wil en kan. Dit past in de visie voor Haven.

Werven van zorgpersoneel is uitdagend

Het Eerstelijnsverblijf verhuist in het voorjaar naar Leemwierde. Voor de zomer wil Woonzorg Flevoland de eerste bewoners verwelkomen op de nieuwe locatie. Vóór die tijd moet nog veel gebeuren, zoals het werven van zorgpersoneel. Een uitdaging, maar Woonzorg Flevoland is vol vertrouwen dat het lukt.

“We zijn ondernemend en investeren graag in onze collega’s,” vertelt Bos. Ook hier wil de zorgorganisatie vernieuwen. In Leemwierde krijgen zorgmedewerkers die van afwisseling houden of zich willen ontwikkelen, de kans om zowel intramuraal, in de thuiszorg of het tijdelijk verblijf, zorg te verlenen. “Ben je geïnteresseerd om bij ons en in Leemwierde te komen werken, neem dan vooral contact met ons op,” besluit John Bos uitnodigend.

Deze studio´s zijn onderdeel van het woonzorg centrum van woningcorporatie De Alliantie.

Afbeeldingen

Volg ons op social media

 

 

 

Havenhart 2.0

Havenhart2.0 is een beweging in Almere Haven om de vernieuwing in het hart van Haven (De Werven, De Wierden, De Hoven en Centrum) te versnellen en te versterken. Te beginnen bij de oudste wijken. Meedenken?

Meedenken over het Havenhart 2.0 logo

 

 

Cookie-instellingen