Bouw appartementen Sluiskade feestelijk van start

28-04-2023
555 keer bekeken

"Sluiskade wordt een van de parels van de stedelijke vernieuwing in Almere Haven", zegt wethouder Maaike Veeningen. Samen met Jan van Barneveld, directeur de Alliantie Ontwikkeling, en Roland de Wit, directeur van bouwbedrijf Mateboer, gaf zij op 20 april het startsein van de bouw van Sluiskade.

Almere Haven is de oudste kern van de stad. De wijk is geënt op oude Zuidersteestadjes. Zo zijn er hofjes, grachten, en is er een centraal marktplein. Maaike Veeningen: “Havenaren willen niets liever dan in Haven blijven wonen. Hun kinderen vaak ook. We willen dat Haven een prettige, leefbare, en toekomstbestendige wijk blijft. De gemeente Almere is dan ook erg enthousiast over dit project.” 

Het project is onderdeel van de vernieuwingsplannen van het Havenverbond. Het Havenverbond bestaat uit twaalf partijen, waaronder de Alliantie, die allemaal ‘wortels’ in Haven hebben. En die allemaal vernieuwing van de wijken in de binnenring van Almere belangrijk vinden.  

Vraag naar woningen is groot in Haven

De vraag naar betaalbare, passende huurwoningen in Haven is groot. De Alliantie wil in Almere Haven dan ook veel bijbouwen. “We zien Sluiskade als de motor achter de verdere vernieuwingen van Haven”, zei Jan van Barneveld.  

Naast huizen bouwen, is ook een goede doorstroming belangrijk. Jan van Barneveld hoopt dan ook dat alle nieuwe bewoners van Sluiskade straks een sociale huurwoning achterlaten. "Honderd procent doorstroom vanuit sociale huurwoningen. Daar zetten we op in."  

Duurzame woningen in leefbare buurten

Familiebedrijf Mateboer bouwt de 32 woningen voor de Alliantie. “De Alliantie wil duurzame woningen bouwen in leefbare buurten. En dat sluit naadloos aan op onze bedrijfsdoelstellingen”, aldus Roland de Wit.  

overzicht bouwplaats Sluiskade

 

Afbeeldingen

Volg ons op social media

 

 

 

Havenhart 2.0

Havenhart2.0 is een beweging in Almere Haven om de vernieuwing in het hart van Haven (De Werven, De Wierden, De Hoven en Centrum) te versnellen en te versterken. Te beginnen bij de oudste wijken. Meedenken?

Meedenken over het Havenhart 2.0 logo

 

 

Cookie-instellingen