Uitnodiging dorpsgesprek gebouwen en leven in Haven

03-04-2023
333 keer bekeken

De afgelopen tijd hebben Havenaren (en bezoekers van Haven) meegedacht over gebouwen en leven in Haven. Op 18 april vertellen we graag wat we allemaal hebben gehoord en kan je meedenken over mogelijke oplossingen.

Verzamelde meningen

De afgelopen tijd hebben we heel veel meningen opgehaald bij Havenaren en bezoekers van Haven. We spraken met hen over welke gebouwen het beste in Haven passen, over voorzieningen en gezelligheid in het centrum, activiteiten & evenementen, veiligheid, zorg en buurthubs. We deden dat op de markt, in Corrosia en gingen langs bij verschillende organisaties. We spraken met leerlingen van de Meergronden, met jongeren in Trapnotov maar ook met bewoners van ‘de Banaan’, ouderen dus. Kortom we spraken met een divers aantal Havenaren. En dat heeft goed input opgeleverd!

Op weg naar oplossingen

Nu is het tijd om samen te bespreken wat we hebben gehoord en na te denken over mogelijke oplossingen. Daarom nodigen we Havenaren, organisaties en ambtenaren uit voor het tweede dorpsgesprek. Medewerkers van de gemeente vertellen die avond wat ze allemaal hebben gehoord. Hierna gaan we in gesprek over mogelijke oplossingen.

Schrijf in de agenda: Dinsdag 18 april om 19.00 uur in de Goede Rede, dorpsgesprek over gebouwen en leven in Haven.

Vervolg

Na het dorpsgesprek hebben we per thema mogelijke oplossingen in beeld. Deze voegen we samen en leggen we voor aan de gemeenteraad. Dit is de eerste stap richting het Omgevingsplan (vroeger heette dat bestemmingsplan) waarin we vastleggen welke functie welke plek krijgt in Haven.

 

Afbeeldingen

Volg ons op social media

 

 

 

Havenhart 2.0

Havenhart2.0 is een beweging in Almere Haven om de vernieuwing in het hart van Haven (De Werven, De Wierden, De Hoven en Centrum) te versnellen en te versterken. Te beginnen bij de oudste wijken. Meedenken?

Meedenken over het Havenhart 2.0 logo

 

 

Cookie-instellingen