Bericht over parkeren in Haven

03-02-2023
598 keer bekeken

Uit vele reacties blijkt: Havenaren zien betaald parkeren als oplossing niet zitten. Dat is heldere taal en sluit aan bij de Havenvisie.

De afgelopen weken hebben we velen van jullie gesproken over parkeren en bereikbaarheid. We vroegen jullie mee te denken over verschillende oplossingen. Jullie kwamen met ongezouten meningen en ongelooflijk veel goede ideeën. Daar zijn we heel blij mee! Zo kunnen we zien voor welke oplossingen meer en voor welke minder draagvlak is. Je kan de verslagen van de gesprekken teruglezen.

Eén ding is duidelijk: Havenaren zien betaald parkeren als oplossing niet zitten. Dat is heldere taal en sluit aan bij de Havenvisie. De gemeente zegt hierover: “De Havenvisie is het gemeentebeleid voor de vernieuwing van Haven en daar staat in dat het parkeren gratis blijft.”

Waarom hebben we er dan toch naar gevraagd?

We zoeken naar parkeeroplossingen voor als het in de toekomst drukker wordt in Haven. Eén van de oplossingen is bijvoorbeeld een nieuwe parkeergarage voor bezoekers. Dat kost veel geld. We wilden weten of we dit eventueel kunnen betalen met parkeeropbrengsten. Het antwoord op die vraag is duidelijk, betaald parkeren willen de meeste Havenaren niet.

Op 14 februari is er een dorpsgesprek over bereikbaarheid, parkeren en buitenruimte. Je bent van harte welkom om daar mee te praten. Aanmelden kan via dit formulier!

Afbeeldingen

Volg ons op social media

 

 

 

Havenhart 2.0

Havenhart2.0 is een beweging in Almere Haven om de vernieuwing in het hart van Haven (De Werven, De Wierden, De Hoven en Centrum) te versnellen en te versterken. Te beginnen bij de oudste wijken. Meedenken?

Meedenken over het Havenhart 2.0 logo

 

 

Cookie-instellingen