Dorpsgesprek parkeren, bereikbaarheid en buitenruimte

03-02-2023
1080 keer bekeken

De afgelopen tijd hebben mensen die in Haven wonen en werken meegedacht over de bereikbaarheid en buitenruimte van Haven. Op 14 februari vertellen we graag wat we allemaal hebben gehoord en kan je meedenken over mogelijke oplossingen.

Op dinsdag 14 februari is er een dorpsgesprek over parkeren, bereikbaarheid en buitenruimte.

Verzamelde meningen

De afgelopen tijd hebben we heel veel meningen opgehaald bij Havenaren en bezoekers van Haven. We spraken met hen over parkeren, het afsluiten van de Havenkom, bereikbaarheid van het centrum, toegankelijkheid, klimaatbestendigheid en het gebruik van de openbare ruimte. Ondertussen is er ook onderzoek uitgevoerd door externe bureaus naar bereikbaarheid en parkeren en de buitenruimte in het centrum.

Op weg naar oplossingen

Nu is het tijd om samen te bespreken wat we hebben gehoord en na te denken over mogelijke oplossingen. Daarom nodigen we Havenaren, organisaties en ambtenaren uit voor een dorpsgesprek. Medewerkers van de gemeente vertellen die avond wat ze allemaal hebben gehoord en de bureaus koppelen terug wat er uit analyses is gekomen. Hierna gaan we in gesprek over mogelijke oplossingen.

Vervolg

Na het dorpsgesprek over bereikbaarheid en buitenruimte, gaan we meningen en feiten verzamelen over de onderwerpen Gebouwen en Leven in Haven. Ook over die onderwerpen volgt een dorpsgesprek, op 18 april. Hierna hebben we per thema mogelijke oplossingen in beeld. Deze voegen we samen en leggen we voor aan de gemeenteraad. Dit is de eerste stap richting het Omgevingsplan (vroeger heette dat bestemmingsplan) waarin we vastleggen welke functie welke plek krijgt in Haven.

Je kunt je niet meer aanmelden voor het dorpsgesprek. Wil je er toch heel graag bij zijn? Loop dan gewoon binnen tussen 18.30 en 19.00 uur in Goede Rede. Dan kijken we bij welk onderwerp er nog een plekje voor je is. We hopen je te zien op 14 februari!
 

Afbeeldingen

Volg ons op social media

 

 

 

Havenhart 2.0

Havenhart2.0 is een beweging in Almere Haven om de vernieuwing in het hart van Haven (De Werven, De Wierden, De Hoven en Centrum) te versnellen en te versterken. Te beginnen bij de oudste wijken. Meedenken?

Meedenken over het Havenhart 2.0 logo

 

 

Cookie-instellingen