Zomer vol activiteiten en evenementen in Almere Haven

16-06-2022
933 keer bekeken

Almere Haven bruist dit jaar van de activiteiten met concerten, evenementen, kunst, cultuur en kinderevenementen. En het is weer Zomer in Haven!

Er zijn dit jaar concerten, optredens en thematische muziekevenementen als Harbour Jazz in juni en smartlappenzaterdag in juli. Verder is er kunst, komen er kinderevenementen en culturele markten. Er zijn ook nieuwe evenementen zoals Kunst aan de Gracht, een Springkussenfestival, een Christmas Fair en nog veel meer.

Het hele jaar door is er voor alle leeftijden van alles te beleven in Almere Haven.

Zomer in Haven


Van 18 t/m 28 augustus en van 2 t/m 4 september bruist het extra in de Havenkom. Er zijn dan straatoptredens, shantykoren, verschillende podia waar muzikale acts hun kunsten ten gehore brengen, klassieke concerten in de Goede Rede Kerk, proeverijen, braderieën en openluchtfilms. Ook de brocantemarkt komt weer terug, aangevuld met de grootste hippiemarkt van Nederland.

In het water kan je suppen, kanoën en surfen. De botters maken weer hun opwachting om het tegen elkaar op te nemen in de traditionele botterrace. Voor de kleinste bezoekertjes zijn er meerdere springkussens en verschillende leuke knutsel- en kookworkshops.

Het definitieve programma is nog in de maak maar op www.zomerinhaven.nl kan je al veel vinden over de activiteiten. De site wordt regelmatig bijgewerkt.

Almere Haven Festival

Het Almere Haven Festival komt helaas niet meer terug. Door de twee Coronajaren is er onvoldoende sponsoring om het evenement financieel mogelijk te maken en de nieuwe, fraai opgeknapte havenkom leent zich minder voor de opzet van het festival. De organisatie heeft dan ook met pijn in het hart besloten afscheid te nemen van het festival.

Een levendig centrum


Ondernemers en winkelpandeigenaren werken samen met de gemeente, woningcorporaties en andere organisaties uit Almere, aan een compact, levendig en goed bereikbaar centrum. De vele evenementen in Almere Haven dragen hieraan bij. Op de themapagina Centrum lees je meer over het centrum en projecten die bijdragen aan een compact en levendig centrum.  

 

Afbeeldingen

Volg ons op social media

 

 

 

Havenhart 2.0

Havenhart2.0 is een beweging in Almere Haven om de vernieuwing in het hart van Haven (De Werven, De Wierden, De Hoven en Centrum) te versnellen en te versterken. Te beginnen bij de oudste wijken. Meedenken?

Meedenken over het Havenhart 2.0 logo

 

 

Cookie-instellingen