Twintig Havenaren geven advies over uitvoering toekomstplannen in Haven

06-06-2022
253 keer bekeken

Alle huisnummers 11 krijgen een uitnodiging in de brievenbus van het Havenverbond. Uit die huishoudens kan één persoon van 17 jaar of ouder Havenadviseur worden, om samen advies te geven over belangrijke onderwerpen zoals wonen, parkeren, bereikbaarheid, groen of het centrum van Almere Haven.

Wat gaan de Havenadviseurs precies doen?

De Havenadviseurs krijgen een speciale rol. Zij gaan onderling in gesprek over de belangrijkste onderwerpen die spelen in Haven en geven hierover advies. Als bijvoorbeeld een bouwbedrijf of de gemeenteraad plannen concreet maken, dan stuurt het Havenverbond hen het advies van de Havenadviseurs.

Hoe zijn de Havenaars uitgekozen?

Heldoorn Eggers notarissen heeft op donderdag 2 juni 2022 uit iedere wijk in Haven een straat en een huisnummer geloot. Hieruit kwamen 20 straatnamen en het huisnummer 11 als winnaars uit de bus. Alle wijken zijn dus vertegenwoordigd in de groep Havenadviseurs. De bewoners van de gelote adressen kregen een brief met de uitnodiging om Havenadviseur te worden. Na deze eerste uitnodiging bleek dat de Havenadviseurs extra versterking nodig hadden. Daarom zijn alle huisnummers 11 uitgenodigd om deel te nemen aan de Havenadviseurs. Een deel van de Havenadviseurs wisselt na anderhalf jaar.

Bekijk het filmpje hieronder over de dag van de loting, welk nummer is het geworden?

De vernieuwing gaat door

De afgelopen jaren maakte het Havenverbond samen met een visieteam en Havenaren een toekomstplan voor het hart van Almere Haven. Sommige plannen worden meteen uitgevoerd, zoals het vernieuwen van de Havenkom. Andere plannen, zoals de vernieuwing van het Bushalteplein, worden de komende jaren concreet gemaakt. Havenaren spelen daarbij natuurlijk opnieuw een rol. Iedereen kan straks via www.havenhart2punt0.nl of tijdens bijeenkomsten meedenken.

Op de projectpagina over de Havenadviseurs kan je straks zien wie de Havenadviseurs precies zijn. Hier kan je straks ook alle adviezen van de Havenadviseurs lezen.

Afbeeldingen

Volg ons op social media

 

 

 

Havenhart 2.0

Havenhart2.0 is een beweging in Almere Haven om de vernieuwing in het hart van Haven (De Werven, De Wierden, De Hoven en Centrum) te versnellen en te versterken. Te beginnen bij de oudste wijken. Meedenken?

Meedenken over het Havenhart 2.0 logo

 

 

Cookie-instellingen