Twee Achterhoekers plegen groot onderhoud in de Werven

26-09-2019
362 keer bekeken

Als ik wil zou ik s ’avonds nooit hoeven koken omdat de mensen altijd eten willen langs brengen.

Almere verzakt één centimeter per jaar dus na 40 jaar werd het tijd om de grond op te hogen. Gelukkig staan de huizen op palen dus die verzakken niet. Het betekent wel dat alle bestrating eruit moet, de grond 25 centimeter wordt opgehoogd en er opnieuw bestraat wordt. Groot onderhoud dus. Twee mannen uit de Achterhoek hebben de taak dit met hun team uit te voeren. Op het moment van schrijven zijn zij druk bezig in aan de Witte Werven.

Grote impact op de wijk

De Werven is de eerste wijk die is gebouwd. De allereerste huizen van Almere staan hier. Logisch dat er na 30 jaar groot onderhoud nodig is. Dat betekent dat alle straten in de wijk eruit moeten maar ook de voortuintjes worden aangepakt. Rob Heutinck en Marcel Veenbrink van het bedrijf Dusseldorp, hebben de dagelijkse leiding. Rob woont doordeweeks zelfs in de wijk om niet dat hele eind naar de achterhoek te hoeven rijden iedere dag. Toegewijd zijn ze, allebei. Marcel: “Zo´n groot onderhoud heeft een enorme impact op de wijk dus wij zijn er altijd om te helpen en vragen te beantwoorden. Elke woensdag om 15:00 is het bijvoorbeeld inloopmiddag aan de Witte Werf 73. We proberen het echt zo prettig mogelijk te maken voor de bewoners.”

Kruiwagen met zand wordt vrachtwagen

Wat valt deze twee Achterhoekers eigenlijk op de in wijk? Rob: “Het viel me wel op dat er best veel vuil op straat ligt. In het begin waren de mensen ook best wel afstandelijk maar dat is echt helemaal gedraaid. Als ik wil zou ik s ’avonds nooit hoeven koken omdat de mensen altijd eten willen langs brengen. Ook komen ze gebak of soep langs brengen in de keet. De sfeer is goed hoor. Ik zeg altijd: als je een kruiwagen met zand weggeeft, krijg je er een vrachtwagen vol zand voor terug.”

Wat is er zo leuk aan het werken in Almere? Marcel: “Er kan hier gewoon heel veel. Almere loopt voorop in innovatie. Denk maar aan de Skillsgarden, dat is de eerste in Nederland! Ook is de samenwerking met de gemeente heel goed. Zij zitten in ook in het bouwteam en dat werkt heel prettig.”

Deze twee mannen uit het Oosten des lands zijn nog wel even bezig in Haven. Gelukkig hebben ze het goed naar hun zin!

Afbeeldingen

Volg ons op social media

 

 

 

Havenhart 2.0

Havenhart2.0 is een beweging in Almere Haven om de vernieuwing in het hart van Haven (De Werven, De Wierden, De Hoven en Centrum) te versnellen en te versterken. Te beginnen bij de oudste wijken. Meedenken?

Meedenken over het Havenhart 2.0 logo

 

 

Cookie-instellingen