Van Groot naar Beter en van geen huis naar wel een huis

27-07-2021
38 keer bekeken

Laat uw woning achter voor iemand anders en verhuis zelf naar een woning die beter bij u past. Dat is de regeling ‘van Groot naar Beter’. Iets voor u?

Veel oudere mensen wonen in een, vaak veel te grote, moeilijk schoon te houden, eengezinswoning, terwijl jonge mensen juist zo´n woning zoeken en niet kunnen vinden. Om doorstroom te bevorderen, is de regeling van Groot naar Beter in het leven geroepen. De regeling bestaat al een tijd maar toch weet niet iedereen ervan.

De regeling is bedoeld om iedereen de kans te geven te wonen in een woning die bij hem of haar past. Zo vinden ouderen een huis dat beter bij hen past en laten zij een huis achter voor woningzoekenden. Dit sluit nauw aan bij de Visie & Aanpak voor Haven, waar het gaat om wonen.

Hoe werkt het en voor wie?

De regeling is bedoeld voor huishoudens van één of twee personen, waarvan tenminste één huurder 55 jaar of ouder is. Als uw huidige woning vier of meer kamers heeft en u geen inwonende kinderen heeft, kunt u voorrang krijgen op woningen die het Van Groot Naar Beter-label hebben. Dit zijn gelijkvloerse, sociale huurwoningen met maximaal drie kamers. Dat betekent minder traplopen en minder schoonmaken!

In de Kimwierde hebben mensen bijvoorbeeld al gebruikt gemaakt van deze regeling, zij kregen daarbij hulp van een wooncoach.

Verhuiskostenvergoeding

Een verhuizing is altijd best een gedoe en kost altijd geld. Om u hierbij te ondersteunen, stelt de gemeente Almere een verhuiskostenvergoeding beschikbaar van € 1250 euro. U moet dan wel aan onderstaande voorwaarden voldoen:

  • Uw huishouden bestaat uit maximaal 2 personen en u heeft geen inwonende kinderen. Minstens één van u is 55 jaar of ouder.
  • U verhuist binnen Almere van en naar een huurwoning van een woningcorporatie. De nieuwe woning moet een Van Groot Naar Beter-label hebben.
  • Uw oude woning heeft mi­ni­maal 4 ka­mers. Heeft uw woning een volwaardige zolder, dan telt die mee als kamer. Uw verhuurder kan u daar meer over vertellen.
  • Uw huishouden heeft een jaarinkomen (verzamelinkomen) onder de inkomensgrens voor sociale huur. Uw inkomen moet dus onder € 44.655 zijn (prijspeil 2021).
  • U hebt het huurcontract voor uw nieuwe woning getekend.

Let op: Er zijn 60 verhuiskostenvergoedingen per jaar beschikbaar.

Aanvragen

De regeling is geïnitieerd door de gemeente Almere, samen met de drie woningcorporaties in Almere. Dus als u huurt bij Ymere, GoedeStede of De Alliantie en u komt in aanmerking voor deze regeling, neem dan contact op met uw eigen woningcorporatie. Bent u nog geen huurder van deze woningcorporaties, dan kunt u zich melden bij een van deze drie.

Afbeeldingen

Volg ons op social media

 

 

 

Havenhart 2.0

Havenhart2.0 is een beweging in Almere Haven om de vernieuwing in het hart van Haven (De Werven, De Wierden, De Hoven en Centrum) te versnellen en te versterken. Te beginnen bij de oudste wijken. Meedenken?

Meedenken over het Havenhart 2.0 logo

 

 

Cookie-instellingen