Ongezellige kantoren aan de Marktgracht worden micro-appartementen

18-02-2021
54 keer bekeken

Goed nieuws voor startende woningzoekers! De leegstaande kantoren aan de marktgracht worden getransformeerd naar 37 kleine, en dus betaalbare, appartementen. Ook komen er twee penthouses en op de begane grond winkels en een fysiotherapeut.

Marktgracht 48 t/m 62 staat er al een tijdje verwaarloosd en ongezellig bij, dat gaat waarschijnlijk gelukkig veranderen. De plannen zijn nog onzeker maar misschien worden de leegstaande kantoren aan de marktgracht namelijk getransformeerd naar 37 kleine, en dus betaalbare, appartementen, en komen er twee penthouses en op de begane grond waar ruimte is voor winkels en een fysiotherapeut.

Betaalbare micro-appartementen

In totaal komen er misschien 39 extra woningen bij in Haven en dat is goed nieuws voor woningzoekers, met name voor starters. Zij kunnen op dit moment namelijk geen geschikte woning vinden. Veel van het aanbod is te groot en/of te duur. De 37 appartementen aan de Marktgracht worden tussen de 23 en 52 vierkante meter groot, vandaar de naam micro-appartementen. Ze zijn klein maar daardoor ook betaalbaar voor starters.

Voor de woningzoeker met een grotere portemonnee, komen er twee penthouse-appartementen van 92 vierkante meter. Op de begane grond is ruimte voor winkels, een koffietentje en een fysiotherapeut.

Het ontwerp is van Bas ten Brinke en zijn team van 70 F Architecture.

Wat levert het op voor Haven?

In Haven is veel vraag naar woningen voor jongeren en andere starters. Deze appartementen zijn daarom meer dan welkom. Extra woningen in het centrum zorgt ook voor meer klandizie voor de ondernemers en andere voorzieningen. Dit past helemaal in de Visie voor Haven in 2040 die onder andere pleit voor extra woningen, voor met name jongeren en ouderen, en een levendig, compact centrum. Dit transformatieproject is de eerste schakel in de vernieuwing van het hele gebied, in 2025 wordt bijvoorbeeld ook de Meergronden-kavel opnieuw ingericht.

Planning

Het is moeilijk te zeggen wanneer precies kan worden gestart met de werkzaamheden want de plannen zijn nog onzeker. Tegen de tijd van oplevering wordt meer bekend gemaakt over de huur en/of koopprijzen van de woningen.

Zo ziet het er nu uit
En zo wordt het straks! 

 

Afbeeldingen

Volg ons op social media

 

 

 

Havenhart 2.0

Havenhart2.0 is een beweging in Almere Haven om de vernieuwing in het hart van Haven (De Werven, De Wierden, De Hoven en Centrum) te versnellen en te versterken. Te beginnen bij de oudste wijken. Meedenken?

Meedenken over het Havenhart 2.0 logo

 

 

Cookie-instellingen