Hoe kunnen we veilig fietsen én wandelen langs de Singelgracht?

Havenaren hebben duidelijk aangegeven fietsen en wandelen langs de Singelgracht te willen combineren. Maar het moet wel veilig blijven. Hoe kunnen we dat doen?

Welke ideeën heb jij om fietsen en wandelen langs de Singelgracht op een veilige manier te combineren? 

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Gerard Slokkers

15-12-23 om 14:07

De Singelgracht is geen onderdeel van de oorspronkelijke ruimtelijke opzet van Haven. Die opzet wordt gekenmerkt onder meer door groene wiggen of scheggen die vanuit het buitengebied diep doordringen in de stedenbouwkundige structuur, daarbij steeds smaller wordend. Die groene wiggen worden begeleid door waterpartijen. Daartussen zijn verbindende water- en groenstroken aangelegd die ten doel hebben het omlijsten van de diverse woonbuurten. Alle buurten hebben zo een groene en blauwe omkadering, zonder bebouwing. Gerard (elders op deze pagina) heeft gelijk als hij opmerkt de Singelgracht niet te kunnen vinden op de kaart. Die bestaat namelijk niet. De als zodanig door Haven 2.0 aangeduide strook is niet ontworpen als doorlopende ruimte en dat valt in het veld ook waar te nemen. Bebouwing is daar nooit de bedoeling geweest en zou ook haaks staan op de ontworpen ruimtelijke opzet van Haven.

Gerard

15-12-23 om 10:27

De Singelgracht kan ik niet vinden op Google. Weet dus niet welke gracht wordt bedoeld.

Ron Reijnders

08-12-23 om 7:49

Door een duidelijke scheiding dmv kleur en materiaal. Niet zoals op sommige plekken door 1 brede asfaltbaan.  Daar voel je je niet veilig.

Volg ons op social media

 

 

 

Havenhart 2.0

Havenhart2.0 is een beweging in Almere Haven om de vernieuwing in het hart van Haven (De Werven, De Wierden, De Hoven en Centrum) te versnellen en te versterken. Te beginnen bij de oudste wijken. Meedenken?

Meedenken over het Havenhart 2.0 logo

 

 

Cookie-instellingen