Vertel ons jouw droombeeld voor de Brink

Veel Havenaren noemen de Havenkom als een fijne plek om elkaar te ontmoeten. Maar ook de Markt en de Brink zijn belangrijk voor Havenaren. Maar Haven is niet groot genoeg om meerdere pleinen levendig te maken en te houden. Hoe zie jij de Brink voor je? Welke uitstraling past op dit plein?

Hoe kunnen we de Brink het beste tot zijn recht laten komen? Wat wil je er doen of beleven? Is het geschikt voor activiteiten of evenementen? Of moet het juist een oase van rust worden? 

Beschrijf hieronder jouw droombeeld van de Brink. 

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Anoniem

16-12-23 om 10:29

Gezien de ontwikkelingen lijkt het verstandig om winkels te laten vervalllen en er woningen van te maken.  "de Brink" zou bijvoorbeeld een mooi Brinkplantsoen kunnen worden. 

Ko Donk

Gerard Slokkers

15-12-23 om 14:31

De Brink is niet te zien als uithoek, maar als schakel in de relatie tussen de woonbuurten en het dorpscentrum. Ik ben het eens met het idee om hier een rustige en groene plek te ontwikkelen. De pleinwanden zouden vooral uit woningen moeten bestaan. Hier geen horeca of markt. Wel een fietsenstalling. De winkels die er nu zijn wekken geen florissante indruk. Bruidsjurkenwinkels passen niet in een brinkruimte. Een fietsenwinkel juist wel, een kapper ook. Ik stel me voor dat in de pleinwanden woningen komen met daartussen een enkele winkel, om aan te geven dat daar het winkelgebied begint. De supermarkt vormt een logische entree tot dat winkelgebied.

Ron Reijnders

08-12-23 om 8:04

Het is een lastige uithoek. Misschien is een oase van rust een optie met kinderspeelobjecten .  Een miniparkje met bankjes. Ik vrees echter dat het dan een drugsparkje gaat worden.

Masja

08-12-23 om 5:44

Plant een grote schaduwgevende boom in het midden van de Brink met een bank er omheen. Zorg voor voldoende ( opgepimpte?)  prullenbakken.  Leg een stukje van de randen van het plein af een door scholieren beschilderde tegelrand ( van goede kwaliteit, zoals voorheen langs de Sluiskade). Geef ondernemers die vanuit een kar (etens)waren willen verkopen een vergunning daar te mogen staan. 

The Read Shop

07-12-23 om 13:41

De Brink is het eerste van het winkelcentrum dat je ziet als je via die kant Almere-Haven met de auto binnenrijdt. Op vrijdag gezellig heid vanwege de markt, de rest van de week een saaie bedoening. Zet het vol met speeltoestellen voor kinderen, met kunstwerken of een plek om te voetballen of skaten. Almere-Haven niet groot genoeg voor drie pleinen? Haal de horeca weg bij de Havenkom en er komt ook niemand meer. Dat geldt ook voor De Brink. Is er helemaal niets dan komt er ook helemaal niemand. Stoeptegels en drie vuilnisbakken is niet de manier om er plein aantrekkelijk te maken. Almere-Haven is groot genoeg voor drie pleinen. Nu hebben we alleen maar twee open plekken zonder enige beleving. Dan is het wel heel makkelijk om te zeggen dat Almere-Haven te klein is. Net zo raar als - ik noem maar iets stoms - zeggen dat busstation 't Oor niet echt uit de verf komt als winkelcentrum. 

Anoniem

07-12-23 om 12:55

Door de enorme grote plantenbakken  is de markt voor corrosia een heel stuk kleiner geworden ja. Wie dat bedacht heb is niet goed snik.  Markt de hele dag laten staan. Het liefst ook langs het water of zoals de Ibiza markt in de Havenkom. Dat was een groot succes.

Volg ons op social media

 

 

 

Havenhart 2.0

Havenhart2.0 is een beweging in Almere Haven om de vernieuwing in het hart van Haven (De Werven, De Wierden, De Hoven en Centrum) te versnellen en te versterken. Te beginnen bij de oudste wijken. Meedenken?

Meedenken over het Havenhart 2.0 logo

 

 

Cookie-instellingen