Wat zijn jouw ideeën voor de Markt?

Veel Havenaren noemen de Havenkom als een fijne plek om elkaar te ontmoeten. Maar ook de Markt en de Brink zijn belangrijk voor Havenaren. Maar Haven is niet groot genoeg om meerdere pleinen levendig te maken en te houden. Wat wil jij doen/beleven op de Markt? En hoe moet het dan worden ingericht?

Welke functie zou de Markt volgens jou moeten hebben? Past de weekmarkt nog op dit plein? Waar zouden we de weekmarkt misschien een andere plek kunnen geven? Wat wordt de sfeer van de Markt? Denk hierbij aan veel groen, bomen en natuur of juist terrasjes en speelplaatsjes.

Beschrijf hieronder jouw ideeën voor de Markt. 

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Mening

18-12-23 om 11:49

De markt hoort op de Markt te blijven. Nu lijkt het wel of de markt op de Brink plaats vindt. Daar staat het ramvol en op de Markt is het nagenoeg leeg. Het staat er ook niet gezellig bij. 

Mijn gedachte is om het zoals in Frankrijk een pleintje te laten worden met een mooie groenstrook in het midden waar we met mooi weer kunnen zitten. Eventuele terrassen kunnen dan ontstaan voor de huidige horeca of een mooie ontmoetingsplek waar we even bij kunnen kletsen. En ook dat de markt  zich hier omheen kan plaatsen en niet her en der een kraam. 

Een mooie warme, uitnodigende plek, een echt dorpsplein

Ko Donk

16-12-23 om 10:34

Winkels die verhuizen van de Brink kunnen naar de Markt. De Markt zou weer een echte winkelfunctie kunnen krijgen en een deel van de marktkramen kunnen van de Brink richting Markt verplaatsen. Niet doorgaan met horeca want daar is de Havenkom al voor. Een enkele gelegenheid als nu is prima.

 

Gerard Slokkers

14-12-23 om 22:07

De Markt en de Brink moeten elk een eigen karakter hebben, opdat ze elkaar aanvullen. Voor de Markt zijn de te realiseren kenmerken: stenig, ruimtelijk, geen versnippering met allerlei kleine elementen, andere verlichting (deze is te kil), horeca met terrassen stimuleren, weekmarkt, aangevuld met vaste kramen. Het dichtgooien van de Marktgracht (idee van Jan de Vletter) was een kardinale fout waarvan de Markt zich nooit meer heeft hersteld. Provocatief gezinsbeeld voorzien van verklarende tekst (symptoom van achterhaald gezinsdenken, inmiddels bestaat de samenleving grotendeels uit individuen). De Brink: groene plek, herbergzaam, knus, fietsenstalling voor publiek dat het centrum inwandelt, rust, geen markt, geen horeca, woningbouw in de straatwanden, overgangsgebied tussen woonbuurten en centrum.

The Read Shop

07-12-23 om 13:26

De Markt is een dood plein met peperdure verlichting en waterspuiters die op de warme dagen uit staan. Je kan er wel stoeltjes en tafels neerzetten, of meer groen, maar niemand gaat er zitten zonder horeca. De weekmarkt maakt het op vrijdag nog een beetje gezellig en zonder die weekmarkt op deze plek kunnen de winkels net zo makkelijk hun deuren definitief sluiten. De Markt moet de verbinding zijn tussen winkelstraten en De Brink. Zorg dat er meer koopmannen op de markt komen door het die mensen makkelijker te maken. Goedkoper. Daarom gaan de meeste weg. Of zorg voor horeca met bijbehorende terasjes, zoals De Havenkom. Winkeliers schreeuwen al meer dan tien jaar om actie, maar het wordt ieder jaar erger, saaier en - op de Brink - crimineler omdat De Markt als plein niet uitnodigd om over te steken en door te winkelen. Zet er eventueel vaste kraampjes neer. Bloemenkraam, loempia's, poffertjes, gefrituurde kip, churros kraam, oliebollen/berliner bollen/puddingbroodjes/gebakkraam. Alles is beter dan een paar bomen, verlichting die nooit lijkt te werken en een paar suffe bankjes.

Volg ons op social media

 

 

 

Havenhart 2.0

Havenhart2.0 is een beweging in Almere Haven om de vernieuwing in het hart van Haven (De Werven, De Wierden, De Hoven en Centrum) te versnellen en te versterken. Te beginnen bij de oudste wijken. Meedenken?

Meedenken over het Havenhart 2.0 logo

 

 

Cookie-instellingen