Title Image

Zeg het eens: Verkeer of geen verkeer door Havenkom?

Zeg het eens: Verkeer of geen verkeer door Havenkom?

Deze zomer is veel gesproken over de Havenkom en zijn drempels. Maar daar gaat het nu niet over. Want er gaat veel meer gebeuren met de Havenkom: een complete opfrissing! Havenhart2.0 wil voor de nieuwe inrichting van de Havenkom weten wat jullie graag zien: een Havenkom mét of zonder verkeer?

Toen het specialisten team vorig najaar werkte aan de toekomstvisie voor Haven sprak zij tijdens vele bijeenkomsten met bewoners, ondernemers en andere organisaties in Haven, over de toekomst voor Haven. Wanneer het ging over de Havenkom werd nogmaals bevestigd dat dit een super geliefde plek is. Havenaren komen er met plezier, toch kan er wel wat meer uitgehaald worden vinden velen. Genoemd werden: muziek, kraampjes, hippe activiteiten, concerten en met een bootje varen. Kortom: een gezellige en bruisende Havenkom.

Gezellig zonder of met verkeer?

Als het ging over het eventueel afsluiten voor verkeer juichte een aantal mensen dit toe omdat het verkeer door de Havenkom hen stoorde. Sommigen vonden het zelfs onveilig, bijvoorbeeld voor spelende kinderen. Anderen vinden de weg juist leuk: “Ik pak hem expres even mee als ik van de Vomar kom.” “Ik vind het heerlijk om vanaf een terrasje te kijken naar langskomende bijzondere motors.” De reacties waren dus verdeeld.

Help ons en doe de poll

Om een goed overwogen besluit te maken over het wel of niet afsluiten van de Havenkom voor verkeer, hebben we jullie hulp nodig: Wil je dat de Havenkom toegankelijk blijft voor passerend gemotoriseerd verkeer? Wil je dat al het verkeer (ook fietsers en wielrenners) ‘te gast’ is? Of zie je liever helemaal geen verkeer in de Havenkom?

Wat kies jij? Doe de poll!

 

Wellicht zijn deze projecten ook interessant!

 

 

  • Nieuw sanitair in de Havenkom en opknapbeurt Havenkantoor

    Een van de dingen die na lange tijd toe was aan vernieuwing in de Havenkom was het sanitair voor bootgebruikers. Het oude gebouw dat op de kade zit, is daarom vervangen door modern sanitair op een drijvend ponton.

  • Vernieuwen Vomar en Sluis parkeergarage

    De panden waar nu de Vomar voordeelmarkt en de Sluis parkeergarage inzitten, worden vernieuwd. Het idee is dat de Vomar kan uitbreiden, kantoren veranderen in woningen, de parkeergarage verbetert en er extra woningen worden gebouwd achter de garage.

  • Hart van Wierden

    Een voorbeeld van vernieuwing in woningen is het Hart van Wierden; een nieuwbouwproject met 58 sociale huurappartementen. Met deze nieuwbouw zijn de broodnodige betaalbare appartementen toegevoegd in de wijk.