Title Image

Zandwierde: 22 appartementen aan het plantsoen

Zandwierde: 22 appartementen aan het plantsoen

Op de plek van de vroegere gymzaal aan de Zandwierde komen 22 nieuwe appartementen van rond de 80 m2, verdeeld over vier woonlagen. Het gebouw is gelegen aan het grasveld en past bij de eengezinswoningen en kleine appartementengebouwen die er al staan. De buurt is enthousiast.

Eerst wilde de Alliantie op deze plek koopwoningen bouwen maar na overleg met de gemeente worden het toch huurwoningen voor het middensegment, want daar is meer behoefte aan. Het project komt voort uit de uitvoeringsovereenkomst Integrale wijkaanpak De Wierden, de deelnemende partijen zijn: gemeente Almere, Ymere en de Alliantie.

Bodemwarmtepompen

De woningen worden super energiezuinig en uiteraard opgeleverd zonder gasaansluiting. Bijzonder feitje: het gebouw is aangesloten op bodemwarmtepompen. Deze pompen halen warm water diep uit de grond, hiermee worden de woningen verwarmd.

Planning

In april is de omgevingsaanvraag ingediend. Als de vergunning er is, kan in oktober 2020 worden gestart met de bouw, door Heijmans Huizen. De appartementen zijn dan ongeveer in november 2021 klaar.

Zandwierde

Wellicht zijn deze projecten ook interessant!

 

 

  • Winkelstraatmanager zet centrumgebied op de kaart

    De winkelstraatmanager heeft de specifieke taak om samen met centrumondernemers en vastgoedeigenaren levendigheid en reuring in het centrum te vergroten.

  • Verlichting in het centrum

    Veel straten in Haven zijn niet goed verlicht en er zijn veel donkere plekken. The Light Challenge en het nieuwe permanente lichtplan brengen licht in de duisternis.

  • Kustzone

    In het hele kustgebied ten westen van de haven komen meer woningen en wordt veel meer een recreatiegebied voor iedereen. Ook wordt met een park een mooie verbinding gemaakt met het centrum.