Title Image

We zoeken jou!

We zoeken jou!

Dat Havenaren bovengemiddeld betrokken zijn bij hun buurt, is geen nieuws. Dat organisaties in het Havenverbond nu meer aan Havenaren gaan overlaten wel. In het toekomstverhaal voor 2040 staat dat organisaties, zoals de gemeente, de woningbouwcorporaties en bijvoorbeeld De Schoor, het gemakkelijker moeten maken voor Havenaren om dingen te doen voor hun eigen wijken. In de Aanpak 2020 – 2024 staat daarom het idee voor een Buitenruimte-website en Havenfonds beschreven. Deze twee zaken moeten nog verder uitgewerkt. Daar zoeken we enthousiaste Havenaren voor. Havenaren zoals jij!

Werk jij samen met andere Havenaren aan het uitwerken van het idee voor een Buitenruimte-website en Havenfonds?

#1 Een buitenruimte-website

De basis moet op orde, zeggen veel Havenaren. Achterstallig groenonderhoud, slecht verlichte of onduidelijke fietspaden en rommel op straat hebben we veelvuldig voorbij horen komen bij het schrijven van het toekomstverhaal. Kleine zaken in de buitenruimte kunnen al gemakkelijk gemeld worden bij de gemeente. Maar voor grotere keuzes zou een Buitenruimte-website een manier kunnen zijn om hierover te communiceren. De website is bedoeld voor Havenaren om projecten aan te dragen en dan samen te kiezen wat prioriteit heeft binnen het beschikbare gemeentelijke budget. Zo krijgen bewoners de keuze meer zelf in de hand.

#2 Een Havenfonds

Met een geldbedrag uit een fonds kunnen grote dingen in de wijken worden aangeschaft. Denk maar eens aan een speelplein voor kinderen in de wijk of een moestuin voor de buurt, een kunstwerk, een wijkkeuken of een textielatelier. Het geldbedrag wordt bij elkaar verzameld door enkele euro’s gemeentebelasting per jaar, aangevuld met financiering vanuit crowdfunding en/of sponsoring. Havenaren besluiten zelf waar het geld aan besteed wordt met slim overleg.

Meld je aan!

Beide ideeën moeten dit jaar uitgewerkt worden zodat we volgend jaar van start kunnen. Daarvoor zoeken we enthousiaste Havenaren die dit in groepsverband verder uit willen werken. Ben je creatief, organisatorisch sterk, het je ideeën voor je eigen wijk en vind jij het leuk om mee te werken aan het opzetten van deze twee ideeën? Stuur een bericht naar havenhart2.0@gmail.com, dan neemt onze kwartiermaker René contact met jou op! Of kom langs in Bivak, elke laatste woensdag van de maand zitten we voor je klaar, meld je wel even aan.

Meer artikelen lezen?