Title Image

Verlichting in het centrum

Verlichting in het centrum

De huidige lantaarnpalen, spotjes en andere verlichting in Almere Haven voldoen niet meer aan de wensen van ondernemers en bewoners. Het is donker in Haven. De straten zijn niet goed verlicht en er zijn veel donkere plekken. The Light Challenge en het nieuwe permanente lichtplan brengen licht in de duisternis.

 

De tweejaarlijkse Light Challenge is een innovatieve samenwerking tussen onderwijs, overheid, ondernemers en omgeving. Het doel van deze wedstrijd is het ontwikkelen van innovatieve en duurzame openbare verlichting. Het onderzoek door een groep studenten van Windesheim Flevoland liet zien dat in de huidige situatie sfeer ontbreekt op het plein. Tegelijkertijd worden bezoekers haast verblind door de etalageverlichting. Om dit op te lossen ontwikkelden de studenten een duurzaam en innovatief lichtplan. Het plan bestaat uit vier hoogtelagen: grote lichtringen op tien meter hoogte aan kabels, lichtringen in bomen, sfeervolle etalageverlichting en verlichte fonteinen.

Het architectenbureau C.Light.Wise heeft de ideeën en bevindingen van de studenten meegenomen in het uiteindelijke lichtplan voor Haven; een lichtplan met optimale verlichting.

Wat levert het op voor Haven?

Het nieuwe permanente lichtplan zorgt ervoor dat de straten en pleinen van Haven mooi verlicht zijn in het donker en er geen onverlichte plekken meer zijn.

Planning

In de komende maanden wordt de lichtexpositie van de Light Challenge zichtbaar.

De vernieuwing van de permanente verlichting in Haven zal naar verwachting nog zo’n 5 jaar duren.

 

Wellicht zijn deze projecten ook interessant!

 

 

  • Gewoon Thuis maar dan met extra hulp

    Samenwerking tussen Kwintes, de gemeente en andere betrokken partners, zorgt ervoor dat ook mensen met een hulpvraag gewoon thuis kunnen wonen. Zij krijgen extra begeleiding en er staat altijd iemand voor ze klaar.

  • 41 ruime appartementen aan park de Uithof

    Aan het park de Uithof komen 41 nieuwe appartementen. De 41 woningen zijn verdeeld over zes woonlagen, met prachtig uitzicht over het naastgelegen park.

  • Ontwerpfestival de Grienden

    De gemeente Almere en woningcorporatie GoedeStede organiseerden een Ontwerpfestival op vrijdag 4 oktober. Op dit festival konden bewoners ideeën inbrengen voor de toekomst van wonen, groen, energie, samenleven en zorg.