Title Image

Park Uithof gaat veranderen

Park Uithof gaat veranderen

Park Uithof wordt heringericht en gaat het er dus anders uitzien. Het middendeel van het park wordt een eiland waarop Jeugdland Haven zich vestigt. Het noordelijk deel van het park verandert in een voedselbos. In het overgebleven deel komen uitkijkheuvels met mooie bomen en watergangen.

De plannen zijn mede mogelijk gemaakt doordat bewoners hun wensen en ideeën hebben ingebracht. Op bepaalde onderdelen hebben ze zelfs het heft in eigen handen genomen.

Eten uit het bos

Op initiatief van twee bewoners komt er bijvoorbeeld een voedselbos. In de jaren tussen 2018 en 2020 verandert ongeveer 3,5 hectare, van park Uithof in een heus bos vol met voedsel dat je kan oogsten en plukken. Het duurt nog wel een aantal jaar voor er echt fruit geplukt kan worden. Dat moet natuurlijk eerst groeien.

In het bos staat ook een bijenkast, de eerste honing is inmiddels te koop.

Lees meer over het park op https://www.parkuithofalmere.nl/

 

Wellicht zijn deze projecten ook interessant!

 

 

 • Tuinhuis Beeld Stefan Müller

  Het Tuinhuis, bewoners beslissen samen

  Haven heeft veel extra woningen nodig, ook dit is onderdeel van de vernieuwing, bijvoorbeeld het Tuinhuis. Bewoners konden elkaar al leren kennen voordat het eind 2017 werd opgeleverd!

 • Nieuwe samenwerking centrumondernemers

  De ondernemers in het centrumgebied van Haven willen zich hard maken voor een vitaal en levendig winkelcentrum. Ze vinden het belangrijk dat Haven Centrum haar goede sfeer behoudt en dat er minder leegstand komt.

 • Zandwierde

  Zandwierde: 22 appartementen aan het plantsoen

  Op de plek van de vroegere gymzaal aan de Zandwierde komen 22 nieuwe appartementen van rond de 80 m2, verdeeld over vier woonlagen. Het gebouw past bij de eengezinswoningen en kleine appartementengebouwen die er al staan.