Title Image

Park Uithof gaat veranderen

Park Uithof gaat veranderen

Park Uithof wordt heringericht en gaat het er dus anders uitzien. Het middendeel van het park wordt een eiland waarop Jeugdland Haven zich vestigt. Het noordelijk deel van het park verandert in een voedselbos. In het overgebleven deel komen uitkijkheuvels met mooie bomen en watergangen.

De plannen zijn mede mogelijk gemaakt doordat bewoners hun wensen en ideeën hebben ingebracht. Op bepaalde onderdelen hebben ze zelfs het heft in eigen handen genomen.

Eten uit het bos

Op initiatief van twee bewoners komt er bijvoorbeeld een voedselbos. In de jaren tussen 2018 en 2020 verandert ongeveer 3,5 hectare, van park Uithof in een heus bos vol met voedsel dat je kan oogsten en plukken. Het duurt nog wel een aantal jaar voor er echt fruit geplukt kan worden. Dat moet natuurlijk eerst groeien.

In het bos staat ook een bijenkast, de eerste honing is inmiddels te koop.

Lees meer over het park op https://www.parkuithofalmere.nl/

 

Wellicht zijn deze projecten ook interessant!

 

 

  • Ontwerpfestival de Grienden

    De gemeente Almere en woningcorporatie GoedeStede organiseerden een Ontwerpfestival op vrijdag 4 oktober. Op dit festival konden bewoners ideeën inbrengen voor de toekomst van wonen, groen, energie, samenleven en zorg.

  • Marktgracht: transformatie van 4 winkels naar 9 patiowoningen

    Aan de Markgracht worden vier voormalige winkelpanden getransformeerd naar negen aantrekkelijke patiowoningen. Dit nu leegstaande onaantrekkelijke rijtje panden ziet er straks weer een stuk gezelliger uit!

  • Kustzone

    In het hele kustgebied ten westen van de haven komen meer woningen en wordt veel meer een recreatiegebied voor iedereen. Ook wordt met een park een mooie verbinding gemaakt met het centrum.