Title Image

Nu te beluisteren: Podcast Haven in Zicht

Nu te beluisteren: Podcast Haven in Zicht

Luister naar de podcast Haven in Zicht en kom zo alles te weten over de toekomst in Haven.

De podcast-reeks Haven in Zicht is gebaseerd op het toekomstverhaal voor Haven in 2040. Om dit verhaal te schrijven, werkte een groep van 12 organisaties, verenigd in het Havenverbond, samen met ruim 200 Havenaren. Dat was nodig want eerdere losse plannen en vernieuwingen hadden nog niet genoeg effect. In het toekomstverhaal zijn keuzes gemaakt voor de toekomst van Haven over wonen, samen-leven, winkelen en recreatie. En daar gaat de podcast over!

Informatie en inspiratie

In iedere aflevering komen keuzes voor het toekomstverhaal aan bod, per thema. Zo gaan de eerste drie afleveringen over Havenaren aan Zet. We bespreken waarom Havenaren zelf een belangrijke plek hebben in het toekomstverhaal. Luister ook naar Havenaren die vertellen over hun bijzondere initiatieven én laat je inspireren door initiatieven in Groningen, Amsterdam, Rotterdam en zelfs in Engeland.

Verder worden afleveringen onder andere geweid aan het centrum van Haven en wonen. We horen specialisten aan het woorden en mensen die actief zijn in Haven, als ondernemer of als ontwikkelaar.

Luister naar Haven in Zicht op Soundcloud.

Veel luisterplezier!

 

Wellicht zijn deze projecten ook interessant!

 

 

  • Park Uithof gaat veranderen

    Het middendeel van het park wordt een eiland waarop Jeugdland Haven zich vestigt. Het noordelijk deel van het park verandert in een voedselbos. In het overgebleven deel komen uitkijkheuvels met mooie bomen en watergangen.

  • Vernieuwen Vomar en Sluis parkeergarage

    De panden waar nu de Vomar voordeelmarkt en de Sluis parkeergarage inzitten, worden vernieuwd. Het idee is dat de Vomar kan uitbreiden, kantoren veranderen in woningen, de parkeergarage verbetert en er extra woningen worden gebouwd achter de garage.

  • Winkelstraatmanager zet centrumgebied op de kaart

    De winkelstraatmanager heeft de specifieke taak om samen met centrumondernemers en vastgoedeigenaren levendigheid en reuring in het centrum te vergroten.