Title Image

Nieuwe samenwerking centrumondernemers

Nieuwe samenwerking centrumondernemers

De ondernemers in het centrumgebied van Haven willen zich hard maken voor een vitaal en levendig winkelcentrum. Ze vinden het belangrijk dat Haven Centrum haar goede sfeer behoudt en dat er minder leegstand komt. Hiervoor gaan de centrumondernemers samenwerken in de vorm van een BIZ.

 

Het centrumgebied van Almere Haven loopt van de Markt tot aan de Havenkom. De ondernemers in het gebied zien dat de sfeer en leegstand vraagt om verbetering. Hiervoor is een gedeelde gedachte nodig dus staken 103 ondernemers, van franchise tot zelfstandige, de koppen bij elkaar en spraken samen de wens uit voor intensievere samenwerking, genaamd een BIZ.

Wat is een BIZ?

Met een BIZ (Bedrijven-Investerings-Zone) investeren ondernemers gezamenlijk om het centrum aantrekkelijker, bekender en veiliger te maken. De ondernemers betalen hiervoor jaarlijks een bijdrage waarvan de gemeente de heffing en invordering verzorgt. In tegenstelling tot een ondernemersvereniging, waar niet-leden gratis kunnen meeliften op het geld van leden, is iedere ondernemer verplicht om mee te betalen.

Officiële start

De BIZ voor het centrumgebied in Almere Haven is nog niet officieel opgericht. Daar moet een aantal stappen voor ondernomen worden. De centrumondernemers hebben wel al gezamenlijk de pijnpunten vastgelegd en een voorlopig BIZ-plan opgesteld. De gemeente onderzoekt eerst of er voldoende draagvlak is voor een BIZ waarna de heffing en invordering plaatsvindt. Pas daarna gaat de BIZ-vereniging of stichting officieel van start.

Gedeelde gedachte

Raimond en Corine Severijns van de audicienspraktijk Thuis in Horen, zijn door winkelstraatmanager René Verwillegen gevraagd als voorzitter voor deze BIZ. Raimond Severijns: “Een BIZ zorgt voor een gedeelde gedachte. Met alle ondernemers in het centrum van Haven hebben we nu één visie, dat brengt ons dichter bij elkaar.”

Lees meer over Raimond en Corine

Wellicht zijn deze projecten ook interessant!

 

 

  • Vernieuwen Vomar en Sluis parkeergarage

    De panden waar nu de Vomar voordeelmarkt en de Sluis parkeergarage inzitten, worden vernieuwd. Het idee is dat de Vomar kan uitbreiden, kantoren veranderen in woningen, de parkeergarage verbetert en er extra woningen worden gebouwd achter de garage.

  • Nieuwe samenwerking centrumondernemers

    De ondernemers in het centrumgebied van Haven willen zich hard maken voor een vitaal en levendig winkelcentrum. Ze vinden het belangrijk dat Haven Centrum haar goede sfeer behoudt en dat er minder leegstand komt.

  • Van leegstaande apotheek naar acht appartementen

    De voormalige apotheek is een van de meerdere panden in Haven die al een tijd leegstaan en dat is geen fraai gezicht. Dat gaat veranderen! Er komen acht appartementen voor jong en oud. Het pand krijgt ook een nieuwe naam: Meerhaven.