Title Image

Nieuwe broodnodige woningen op de Vrijmark

Nieuwe broodnodige woningen op de Vrijmark

Het verlaten pand waar vroeger de Albert Heijn inzat, wordt een modern gebouw met 35 appartementen.

Projectontwikkelaar BUN gaat hun locatie Vrijmark 108 in de Marken aanpakken. Vrijmark 108 was de allereerste supermarktlocatie van BUN in Almere. Het pand heeft lange tijd gediend als buurtsupermarkt. Toen in 2014 de supermarkt verhuisde naar de Markenlaan 3, is het pand leeg komen te staan. Vanwege de grote vraag naar betaalbare woonruimte in Almere, en ook specifiek in Almere Haven, is besloten om de leegstaande locatie op de Vrijmark 108 te herontwikkelen. Er komen 34 nieuwbouwappartementen.

Een opwaardering

Het plan voor Vrijmark 108 moet voldoen aan de vraag uit de markt maar tegelijk moet het project een opwaardering van de locatie, het omliggende terrein en de omliggende wijk betekenen. Er is veel met de buurt overlegd en daarop zijn de plannen aangepast. BUN is nu klaar voor de vergunning van de gemeente.

Geen gas

Er is in ieder geval een gebouw ontworpen dat zeer onderhoudsvriendelijk is. Hierdoor zal het gebouw haar kwaliteit en uitstraling langdurig blijven behouden. De nieuwe appartementen krijgen geen gasaansluiting. Dit is geheel in lijn met het idee dat Nederland in de toekomst aardagsvrij is.

Wat levert het op voor Haven?

Nieuwe woningen  voor zowel jongeren als voor ouderen zijn hard nodig in Haven. Deze 34 appartementen in de midden-huur klasse leveren daar een bijdrage aan.

Zo gaat het eruit zien

Vroeger

Toekomst

 

Wellicht zijn deze projecten ook interessant!

 

 

  • Kustzone

    In het hele kustgebied ten westen van de haven komen meer woningen en wordt veel meer een recreatiegebied voor iedereen. Ook wordt met een park een mooie verbinding gemaakt met het centrum.

  • Gewoon Thuis maar dan met extra hulp

    Samenwerking tussen Kwintes, de gemeente en andere betrokken partners, zorgt ervoor dat ook mensen met een hulpvraag gewoon thuis kunnen wonen. Zij krijgen extra begeleiding en er staat altijd iemand voor ze klaar.

  • Het nieuwe Stadswerfpark

    De vernieuwing van Stadswerfpark is een verhaal van verdriet, geluk en verrassing. Het verdriet: Het zwembad verdween. Het geluk: De sporthal werd vernieuwd! De verrassing: een Skills Garden.