Title Image

Vernieuwing Haven nu ook financieel geregeld én definitief nieuwbouw voor De Meergronden

Vernieuwing Haven nu ook financieel geregeld én definitief nieuwbouw voor De Meergronden

Afgelopen donderdag is de gemeentelijke begroting voor 2021 vastgesteld: er is definitief geld voor een nieuw gebouw voor De Meergronden vanuit de Onderwijsbegroting. Ook zijn de investeringen vanuit het Fonds Stedelijke vernieuwing vastgesteld: daarin is met name geld gereserveerd voor De Havenkom, de omgeving van De Meergronden, de samenwerking tussen winkeliers en vastgoedeigenaren, de opgaven van de Havenaren zelf en nieuwe woningen.

Vernieuwing nu stevig op de rit

Dit is belangrijk nieuws voor Haven, want hiermee kunnen de eerste vernieuwingsopgaven nu zeker uitgevoerd worden. Aan de Havenkom wordt al gewerkt; de eerste schetsen worden binnenkort aan bewoners voorgelegd. Voor De Meergronden worden de eerste voorbereidingen nu doorgezet. Eer er een nieuwe school staat, zijn we helaas wel een paar jaar verder. Omdat het nieuwe schoolgebouw minder ruimte inneemt op het kavel (doordat het meer verdiepingen krijgt dan het huidige gebouw) kunnen een deel van het kavel en het schoolplein worden gebruikt voor nieuwe woningen. Het schoolgebouw moet een blikvanger worden in Haven. Het plan voor het hele gebied kan nu gemaakt worden en zal dit stuk van Haven ingrijpend veranderen.

 

Wellicht zijn deze projecten ook interessant!

 

 

 • 41 ruime appartementen aan park de Uithof

  Aan het park de Uithof komen 41 nieuwe appartementen. De 41 woningen zijn verdeeld over zes woonlagen, met prachtig uitzicht over het naastgelegen park.

 • Tuinhuis Beeld Stefan Müller

  Het Tuinhuis, bewoners beslissen samen

  Haven heeft veel extra woningen nodig, ook dit is onderdeel van de vernieuwing, bijvoorbeeld het Tuinhuis. Bewoners konden elkaar al leren kennen voordat het eind 2017 werd opgeleverd!

 • Vernieuwen Vomar en Sluis parkeergarage

  De panden waar nu de Vomar voordeelmarkt en de Sluis parkeergarage inzitten, worden vernieuwd. Het idee is dat de Vomar kan uitbreiden, kantoren veranderen in woningen, de parkeergarage verbetert en er extra woningen worden gebouwd achter de garage.