Title Image

Bedrijventerrein Ambachtsmark wordt gevarieerd gebied

Bedrijventerrein Ambachtsmark wordt gevarieerd gebied

De combinatie van verouderde bedrijventerreinen, veel leegstaande panden in Haven en een groeiende woningbehoefte vraagt om vernieuwing en transformatie van bestaande panden en terreinen. Voor het bedrijventerrein Ambachtsmark is een gebiedsvisie geschreven waarin meer ruimte wordt gecreëerd voor wonen en ondernemen.

 

De gemeente ziet kansen om bedrijventerrein de Ambachtsmark door te laten ontwikkelen naar een gevarieerd gebied met woningen, bedrijven, voorzieningen, een aantrekkelijke buitenruimte, voldoende parkeerplaatsen en een veilige verkeersstructuur.

Wat levert het op voor Haven?

Door het vernieuwen en transformeren van het bedrijventerrein Ambachtsmark naar een woon-werkgebied wordt het gebied weer levendig en toegankelijk gemaakt. Tevens worden er kleine en betaalbare woningen toegevoegd.

Planning

Enkele jaren geleden is de transformatie al begonnen met de realisatie van woningen. In 2014 is op Ambachtsmark 3 een woonzorgpand gerealiseerd met 36 woningen. Ook wordt dit jaar tegenover Ambachtsmark een blok met 55 woningen opgeleverd. Inmiddels zijn er diverse inloop-bijeenkomsten geweest voor bewoners van omliggende gebieden. Met deze input is een gebiedsvisie geschreven. Deze gaat binnenkort de fase van besluitvorming in.

Lees meer op https://haven.almere.nl/wijken-in-almere-haven/de-marken/transformatie-ambachtsmark/

 

Wellicht zijn deze projecten ook interessant!

 

 

 • Het nieuwe Stadswerfpark

  De vernieuwing van Stadswerfpark is een verhaal van verdriet, geluk en verrassing. Het verdriet: Het zwembad verdween. Het geluk: De sporthal werd vernieuwd! De verrassing: een Skills Garden.

 • Binnenhaven

  De Binnenhaven: een moderne wooncoöperatie

  Op de plek van het oude zwembad, naast de nieuwe sporthal, komt een bijzondere woongemeenschap, een soort hofje 2.0 voor mensen met sociale pit.

 • Hart van Wierden

  Een voorbeeld van vernieuwing in woningen is het Hart van Wierden; een nieuwbouwproject met 58 sociale huurappartementen. Met deze nieuwbouw zijn de broodnodige betaalbare appartementen toegevoegd in de wijk.